Canelons de galta de porc

Canelons de galta de porc

Aquests canelons de galta de porc son una variació dels que tenim al blog de galta de vedella o de carrillera. En qualsevol cas es tracta de la recepta de sempre dels canelons però variant els ingredients, una novetat que ha quedat molt i molt gustosa.

Ingredients:

  • 2 kilos de galtes de porc desossades
  • 3 paquets de plaques de canelons (60 en total aprox)
  • 250 gr de panxeta fresca
  • 2 cebes, 4 tomàquets, 2 pastanagues
  • 3 litres de brou de carn (aprox)
  • 2 cervells de porc o de xai
  • 100 gr farina, 100gr mantega (aprox)
  • parmesà ratllat a discreció
  • 1 vas de brandy o vi ranci

Com fer la recepta dels canelons de galta de porc:

  1. Salpebrem i daurem ben daurada la carn. Necessitareu dues cassoles.
  2. Retirem la carn i al seu lloc hi posem la ceba. Probablement necessitareu aixecar els sucres enganxats ara i no més endavant. Un cop s´hagi evaporat l´alcohol i hagi reduït hi afegiu la pastanaga i el tomàquet. I uns minuts més tard, la panxeta. Uns trenta minuts en total aquest pas.
  3. Recuperem la carn i la barregem bé amb les verdures. Mullem amb el brou de carn a cobrir. La mida que us poso a la llista d´ingredients es pensant en la velouté que haureu de fer com a salsa, no necessiteu pas tres litres de brou per coure la carn. Deixeu-ho coure tapat i a foc lent durant dues hores.
  4. Blanquegeu els cervells. Vaja, els poseu en un cassó coberts d´aigua i els retireu quan comenci a bullir.
  5. Incorporeu els cervells a les cassoles i ho deixeu mitja hora més. Talleu les galtes a quarts i les deixeu reposar amb el brou i les verdures una hora.
  6. Coleu i separeu les verdures. Podeu posar-les, si voleu, tot i que jo jo aconsello posar-hi la pastanaga. I de fet la presència de la ceba farà que probablement ho hagueu de rectificar de sal i pebre. Ho tritureu a la termomix o amb el que tingueu.
  7. Necessitareu mànigues pastisseres per muntar els canelons, però primer poseu aigua a bullir (de fet, millor fer-ho cap al final de la cocció de la carn) per coure les plaques de canelons.
  8. Per muntar els canelons millor posar la pasta a sobre d´un drap i amb la màniga aneu fent xurros en un dels extrems.
  9. Tot seguit els enrotlleu i ho reserveu.
  10. Anem per la salsa, la velouté, que no és altra cosa que una beixamel amb brou en comptes de llet. Les mides que us he posat son aproximades, depenent de quants sou i de quants canelons us menjareu, però amb 100 grams de cada ingredient del roux i un litre i mig de brou, dos màxim, segur que feu.
  11. Primer desfeu la mantega, incorporeu la farina i remeneu amb les varilles. Ho deixeu coure uns minuts i mulleu amb el brou. No tot a la vegada, aneu afegint el liquid a mesura que veieu que s´espessa. Millor tenir-ne de més.
  12. Els enfornem per gratinar-los amb formatge ratllat per sobre. En aquesta ocasió recomano fer-ho amb parmesà, però podeu utilitzar qualsevol formatge.
  13. I ja ho tindreu llest per servir.
  14. Amb aquests canelons us recomano un cava rosat com el de Recaredo o, si voleu anar més enllà i fer una aposta forta podeu optar per un amontillado. Combina a les mil meravelles amb aquests canelons, us ho asseguro. Us recomano aquest de la foto en concret perquè és el que he begut jo en menjar per primera vegada aquests canelons, però qualsevol de marques com Lustau o Equipo Navazos és garantia d´èxit.
  15. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *