Els canelons de peix i marisc són també un clàssic nadalenc, i aquesta versió és molt fàcil i ràpida de fer. No els gratinem perquè normalment la pasta amb peix no porta formatge, però sí que tenen un toc especial i diferent: la salsa. No és la clàssica beixamel sinó el que els francesos anomenen “velouté”. O sigui, en comptes de llet utilitzem brou de peix. Infalibles!
Ingredients:
- un paquet de 20 plaques de canelons
- 250 gr de gambeta petita congelada
- 300 gr de rap net (una cua aprox)
- 300 gr de lluç net (mig lluç, una cua)
- 40 gr de mantega
- 40 gr de farina
- 1 litre de brou de peix
- sal
- oli d´oliva
Com fer la recepta dels canelons de peix i marisc:
- Posem en primer lloc aigua a bullir per coure la pasta, Quan sigui cuita la refredarem i estirarem les plaques de canelons a sobre d´un drap sec.
- Fem els diversos peixos a la planxa, lluç i rap.
- I tot seguit les gambetes. Podeu escollir les que us agradin més, jo per a aquest tipus de plat he pensat que amb les més petites ja estava bé, però potser millor una miqueta més grosses, la veritat.
- Quan tinguem tot el peix i marisc cuit el piquem a ganivet, el barregem i el posem a dins d´una màniga pastissera.
- Amb les plaques de canelons ja estess a sobre del drap anem posant una mena de “xurro” a cada una i tot seguit els enrotllem.
- Fem finalment la velouté, o la beixamel amb brou de peix substituint a la llet. Primer fem un roux, preparació a parts iguals de mantega i farina, i tot seguit anem mullant amb el brou, remenant bé per evitar els grumolls, i deixant-ho coure uns minuts fins a obtenir la textura adequada….que ha de ser no gaire espessa, més aviat tirant a líquida, ja que una vegada al forn espessirà de nou.
- Aquests canelons no els gratinem ja que normalment la pasta amb peix i /o marisc no s´acompanya (quasi) mai amb formatge, però sí que els escalfarem al forn. Posem una mica de velouté al fons de la safata, tot segyit els canelons i finalment abundant velouté per sobre. Els escalfem, doncs, i els servim.
- Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc. Pot ser de molta categoria, però amb un bon albarinyo o una bona garnatxa blanca en tindreu més que suficient. Si els mengeu per Nadal podeu tirar amunt, però amb una senzilla i efectiva garnatxa del celler Ramón Andreu, de la Terra Alta, quedareu més que bé! Es diu Onze.
- I bé, us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: