Canelons de tonyina i xampinyons

Canelons de tonyina i xampinyons

Aquests canelons de tonyina i xampinyons, amb ou dur i salsa de tomàquet, són espectaculars. I senzills, molt fàcils i ràpids de fer.  Una alternativa als clàssics canelons vàlida per Nadal o per quan vosaltres vulgueu!

 

Ingredients :

  • un pack de 20 làmines de canelons
  • 250 gr. aprox de tonyina en llauna
  • 2 ous durs
  • 250 gr. de xampinyons
  • 40 grams de mantega
  • 40 grams de farina
  • 1 ceba
  • 6 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1/2 litre de llet
  • formatge ratllat

Com fer els canelons de tonyina i xampinyons:

  1. Comencem posant els ous durs a coure, l´aigua per fer la pasta al foc i per saltejar els xampinyons.
  2. Tan bon punt bulli l´aigua hi posem les làmines de canelons i ho deixem fer uns 12 minuts. La refredarem tan bon punt sigui cuita i la posarem a sobre de draps secs.
  3. Barregem tres llaunes de tonyina petites, 2 ous durs picats i quatre cullerades de salsa de tomàquet amb els xampinyons. Deixem aquesta farsa en un colador a fi que perdi l´aigua, sobretot de la salsa, que ens faria la guitza quan enrotllem els canelons, durant uns deu minuts.
  4. Un cop tinguem la farsa dins la màniga procedirem a enrotllar els canelons.
  5. Fem llavors la beixamel, començant pel roux de farina i mantega, 40 grams de cada ingredient. Ho anem barrejant amb les varilles uns cinc minuts màxim.
  6. Mullem amb la llet, barregem bé, que la farina s´integri perfectament, i cap al final hi afegim dues cullerades de salsa de tomàquet.
  7. Un cop feta la beixamel posem els canelons en una safata, els cobrim amb la beixamel i els enfornem…per escalfar-los.
  8. Tot seguit, i ja amb el gratinador en marxa, els cobrim amb el formatge ratllat fins que quedin ben rossos.
  9. I ja ho tenim a punt, uns canelons diferents, molt fàcils i ràpids de fer, i molt bons.

Amb aquesta recepta podeu optar per un cava, perfectament, un vi rosat o un vi blanc. Jo vaig optar per un excel.lent macabeu de vinyes velles del celler Tomás Cusiné, el Finca Racons 2017.

Us adjunto el link de la recepta al nostre canal de youtube per si en voleu veure el vídeo:

 

 

1 comentari a ;ldquo;Canelons de tonyina i xampinyons;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *