Canelons d´espinacs

Aquesta recepta de canelons d´espinacs és super fàcil i ràpida de fer. Els canelons de verdures, especialment els d´espinacs,  són una bona alternativa per als tradicionals canelons de Sant Esteve de carn i pollastre. Bona alternativa per a vegetarians i, malgrat que aquesta recepta porti gorgonzola a la beixamel, lleugers. Una de les claus és posar-hi panses i pinyons!

 

Ingredients:

  • 1 paquet de 20 plaques de canelons
  • 1 kilo d´espinacs congelats
  • 75 gr de panses
  • 30 gr de pinyons
  • 2 grans d´all
  • nou moscada
  • 50 gr de farina
  • 50 gr de mantega
  • 200 gr de gorgonzola
  • una mica de formatge ratllat
  • sal
  • oli d´oliva

Com fer la recepta dels canelons d´espinacs:

Posem aigua a bullir per coure la pasta i per descongelar els espinacs.

Comencem a fer la beixamel amb el roux, 50 grams de farina amb 50 gr de mantega. Remenem bé amb les varilles i en uns dos o tres minuts comencem a mullar amb la llet. Com que el formatge gorgonzola l´espessirà més us recomano que us reserveu un bon got de llet per al final. Hi ratllem una mica de nou moscada i quan tingui una bona textura hi afegim el gorgonzola a daus. Es desfarà sol, remeneu igualment al final per assegurar-vos que s´hagi integrat bé.

Saltegeu les panses, millor si les heu remullat amb algun licor, i els pinyons

Quan tingeu els espinacs descongelats i colats els saltegeu amb un parell de gran d´all laminats i finalment hi incorporeu les panses i els pinyons. Saleu els espinacs, per cert.

Amb les plaques de pasta bullides i posades a sobre de darps secs comencem a muntar els canelons. Millor si disposeu d´una màniga pastissera, anireu més ràpids i us quedaran uns canelons uniformes.

Un cop enrotllats poseu una capa de beixamel al fons de la safata on els gratinareu, tot seguit els canelons i la beixamel per sobre. Millor que quedi una mica líquida, ja que després espessirà al forn.

 

Ho cobriu amb formatge ratllat i ho poseu a gratinar.

Només queda servir-los! Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc del Pendès, l´excel.lent Tiques del gran Joan Rubió.

I finalment us adjunto un link al nostre canal de Youtube per tal que doneu una ullada al vídeo de la recepta:

https://youtu.be/ZRh853__ttc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

1 thought on “Canelons d´espinacs”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *