Com que vaig comprar una bossa de cargols, ja cuits, era doncs moment de fer també aquesta recepta que, de fet, sembla el sofregit de l´anterior recepta amb cargols que vam publicar just abans d´aquesta: ceba i pernil salat, però sense tomàquet i amb farina. Deliciosa!
Ingredients (4 px):
1 kilo de cargols (aprox)
1 ceba
4 grans d´all
80 gr de pernil salat
1 tros de bitxo
sal i pebre
farina
oli
Com que hem comprat els cargols ja cuits ens preocuparem només del sofregit. Ara, si els compreu “frescos” els heu de rentar varies vegades i els heu de bullir també vàries vegades, i sobretot quan siguin nets els heu de bullir a partir d´aigua freda ja que d´altra banda es quedaran dins de la closca. Bé, el sofregit el fem primer amb la ceba, i quan sigui rossa hi afegim el pernil, els alls i el bitxo.
Quan estigui tot ben sofregit hi posem els cargols, ben nets i ho enfarinem ben bé. Seguim sofregint i en breu s´anirà formant una capa a l´entorn dels cargols i del propi sofregit que els fa deliciosos. El plat estarà quan aquesta capa siguin ben rossa.