Unes senzilles carxofes amanides, super fàcils de fer, que poden formar part d´ un cous cous o un plat de pasta, però que si les feu com a entrant, o potser afegint-hi una mica d´enciam, us quedaran la mar de bé.
Ingredients:
- 4/6 carxofes,
- 50 gr d´olives verdes sense pinyols,
- 25 gr de tàperes
- 1 ceba,
- 3 tomàquets de pera,
- 2 dents d´all,
- julivert,
- sal
- pebre
Com fer la recepta de carxofes amanides:
- Pelem i tallem les carxofes a quarts i les bullim amb aigua salada uns deu minuts. Reservem.
- Paral.lelament sofregim la ceba amb els alls.
- Tot seguit hi afegim els tomàquets, tallats a daus, sense pell ni llavors. Salpebrem i deixem coure, tapat, fins que el tomàquet estigui fet.
- Incorporem les carxofes al sofregit, afegim les olives i les tàperes, saltegem un parell de minuts.
- I ja està, ho servim amb julivert picat per sobre.