Carxofes amb parmesà

Carxofes amb parmesà

Aquestes carxofes amb parmesà són una veritable delicia, una de les receptes que més em van agradar del primer llibre de “El Comidista”, un clàssic de la cuina casolana es miri com es miri, i que ell a la seva vegada havia tret (crec) d´una amiga que tenia familia italiana…o alguna cosa semblant…els hi deixa “carxofes de la nonna Sara”, l´àvia diria jo. Un must absolut…que s´ha de fer en temporada, res de carxofes congelades o en conserva, sorry.

 

Ingredients :

  • 12 carxofes
  • 2 dents d´all
  • 100 grams de parmesano
  • 50 gr de pa ratllat
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • 200 ml de vi blanc
  • 2 cullerades de julivert picat
  • mantega
  • oli extra verge
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta de les carxofes amb parmesà:

  1. Pelem i tallem les carxofes per la meitat. Les reservem en un bol amb farina o llimona, com us agradi més.
  2. Sofregim un gra d´all laminat a la cassola on farem el guisat de verdures. Hi posem les carxofes amb una mica de mantega a sobre i primer ho cobrim amb pa ratllat.
  3. Tot seguit ho tornem a cobrir, aquesta vegada amb pa ratllat, i mullem amb el vi.
  4. Portem a ebullició i hi afegim el brou de verdures, ja calent, i quan torni a bullir baixem el foc, tapem i deixem coure entre trenta i quaranta minuts. Recordo que a la recepta del Comidista posava dues hores i, bé, potser si voleu que us quedin totalment desfetes podeu seguir aquesta indicació (ignoro com era la recepta a casa de la senyora Sara), però jo prefereixo que quedin senceres, i amb el meu “timing” ho aconsegueixo. I les quantitats que poso…són les del llibre, sempre poso a ull la quantitat de pa ratllat, parmesà i vi. A cobrir.
  5. Us passo el link del nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta.
  6. Per maridar aquest plat la cosa, segons els experts, està complicada. La carxofa és quelcom difícil de maridar, i una de les recomanacions més especials i encertades que he posat en pràctica, seguint els consells d´un web sobre els vins de Jerez, és fer-ho amb un “amontillado”. No estem parlant d´un vi que agradi a tothom, ni molt menys, però per als amants del Jerez i als atrevits en generals els recomano i molt aquest vi d´un dels cellers més emblemàtics de la zona, Lustau. Qui vulgui quelcom més convencional que provi amb un blanc amb barrica.

 

2 thoughts on “Carxofes amb parmesà”

  1. Pingback: Risotto “verd” « foodandfoot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *