Parenta germana de la “chorba” de peix que vam ensenyar no fa pas gaire, aquesta és una altra sopa de peix (amb marisc) francament bona i convenientment perfumada.
Ingredients:
150 gr de gambetes
150 gr de calamars
150 gr de peix blanc
8 cullerades soperes de pasta de fideus fins (cabell d´àngel)
100 gr de xampinyons
2 dents d´all
1 manat de julivert
1 manat de cilantre
1 ceba
uns brins de safrà
all
2 cullerades de concentrat de tomàquet
2 tomàquets frescos
sal, pebre
litre i mig de brou de peix
Tallem tot el peix i marisc a trossets petits. Fem un sofregit de ceba i all amb uns brins de safrà. Saltegem en companyia de la ceba els calamars i els xampinyons, afegim el concentrat de tomàquet i el tomàquet fresc a daus, sense pell ni llavors. Mullem amb el brou de peix i deu minuts més tard hi afegim el julivert, el cilantre, el peix blanc, les gambes i els fideus cabell d´àngel. Entre tres i cinc minuts més i la sopa estarà llesta…