Cigrons amb bledes

Cigrons amb bledes

Cigrons amb bledes, bledes amb cigrons…verdura de fulla verda amb llegum i un bon sofregit, això és bàsicament el que us proposem, res de nou però fet amb el nostre toc particular, unes espècies per aquí, un bon brou per allà, els ingredients necessaris per fer un bon guisat vegà els teniu en aquesta recepta.

Ingredients:

  • 350 gr de cigrons cuits
  • un manat de bledes
  • mitja llauna de tomàquet sencer pelat, uns 200 gr aprox
  • 250 ml de brou de verdures
  • un gra d´all
  • una ceba
  • una culleradeta de llavors de cilantre
  • una culleradeta de llavors de comí

 

Com fer la recepta de cigrons amb bledes:

  1. Començarem fent un bon sofregit de ceba, en una paella o cassola on més endavant hi posarem els cigrons i bledes, per tant millor tenir-ho en compte ara. Talleu la ceba a dauets petits i la deixeu coure a foc lent uns quinze minuts.
  2. Mentrestant posarem a remullar les bledes, sobretot si són ecològiques, tot i que les de proximitat també portaran força sorra. Es important que quedin ben netes.
  3. Abans d´incorporar el tomàquet a la ceba hi posarem les espècies, les llavors xafades al morter de cilantre i comí, les meves preferides darrerament, sobretot en aquest tipus de guisats.
  4. Moment de posar el tomàquet a la paella on estem fent el sofregit, ben petit. Remenem i deixem coure uns deu minuts.
  5. Afegim els cigrons, saltegem breument i mullem amb el brou de verdures. Ho tapem i que vagi fent la xup xup mentre preparem les bledes.
  6. Sofregim en una altra paella un gra d´all i hi saltegem les bledes. Podrieu tirar les bledes crues als cigrons però jo prefereixo fer-ho d´aquesta manera, malgrat que certament embruto una paella de més, però a canvi tindré unes bledes més bones.
  7. Finalment incorporem les bledes, ho tapem i que cogui tot junt uns minuts. Si ho heu fet per avançar millor guardar una mica de brou de verdures per regenerar-ho, tot i que el guisat ja arribat al seu punt final.
  8. Emplatem.
  9. Maridatge: Aquest no és un plat senzill de maridar. Ho dic per les bledes, no pels cigrons, que per cert trobo que van bé amb qualsevol vi, i que la tria definitva és segons amb què els hagueu cuinat. En aquest cas la cosa és complica per la mineralitat de les bledes, pel seu sabor (a vegades) com metàl.lic, que rebutja (almenys el meu paladar) els vins negres en general, i abraça els blancs…però no massa frescos ni gaire minerals. Diria que els hi va millor, sobretot també pensant en el conjunt del plat, un blanc amb barrica que tingui molta fruita, i que aquesta sigui madura, quasibé confitada. I és dir això i pensar en el Cíclic 2015 del celler La Gravera, dins de la DO Costers del Segre. Potent, amb molt caràcter, molta personalitat, i que acompanyarà molt bé la conjunció de bledes amb cigrons i les seves espècies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *