Cigrons amb bolets

Cigrons amb bolets

Boníssim plat de cigrons amb bolets que, en plena temporada, ha de ser encara més espectacular i igual de senzill. Ho dic perquè jo l´he fet amb moixernons secs, però només de pensar com seria amb llanega negra, russinyols o camagrocs se´m fa la boca aigua. Clar que part de la gràcia d´aquesta recepta és utilitzar l´aigua d´hidratar els bolets per fer la xup xup amb els llegums.

 

Ingredients:

  • 600 gr de cigrons
  • moixernons secs, uns 50 gr
  • 2 grans d´all
  • unes fulles de julivert
  • 15 gr de pinyons
  • 2 rovells d´ou
  • 6 cullerades de salsa de tomàquet
  • l´aigua d´hidratar els bolets

Com fer la recepta de cigrons amb bolets:

  1. Posem a hidratar els moixernons amb suficient antelació, el mínim seria mitja hora abans de començar a cuinar.
  2. Saltegem els moixernos amb un xic de sal.
  3. Incorporem els bolets i seguim saltejant-ho tot plegat uns cinc minuts.
  4. Mullem amb l´aigua d´haver hidratat els bolets, hi afegim sis cullerades de salsa de tomàquet (aprox, jo per dues persones en vaig posar quatre) i deixem que faci la xup xup uns minuts.
  5. Mentrestant fem una picada amb els rovells d´ou, els pinyons, els alls i les fulles de julivert.
  6. La deixatem amb una mica del brou de bolets i la incorporem al guisat. Deixem coure uns minuts més.
  7. I finalment ja ho tenim llest per servir.
  8. I amb aquesta recepta, tot i que jo sóc força partidari de maridar els llegums amb vi blanc, crec que un bon vi negre li aniria molt bé. Podeu optar, per exemple, per un vi de la Ribeira Sacra, molt frescos, fins, i anar a buscar un raïm autòcton com és el bracellao que encara li dona més frescor. Porto de Lobos 2016 del celler Ponte Da Boga és una excel.lent opció per a aquest plat.
  9. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *