Cigrons amb calamars

Aquesta mena de curry de cigrons amb calamars és una de les receptes que més m´han agradat dels darrers mesos. Cítrica per la llima, gustosa per la llet de coco, picant per la pasta de curry vermell, fresca pels calamarets ben frescos  i el cilantre, clàssica pels cigrons. Ho té tot, amics, amb modèstia però sí, ho dic ben alt, una de les meves millors receptes.

 

Ingredients:

  • 200 g de cigrons
  • 6 calamarcets
  • 250 ml de llet de coco
  • mitja culleradeta de pasta de curry vermell
  • una ceba
  • unes quantes fulles de cilantre fresc, a discreció
  • 1 pebrot verd
  • una llima
  • una fulla de llima-kefir

 

Com fer la recepta de cigrons amb calamars:

  1. Comencem marcant els calamarcets. Bé, els calamars petits, que és el mateix. Podriem utilitzar un calamar més gran, mitjà, però llavors segurament el presentaríem d´una altra manera. El faríem durant pocs minuts a la planxa i després el tallaríem a rondanxes. Ho comento per si no trobeu calamarcets de veritat. Si és el cas, que seria lo seu, els marqueu per les dues bandes i després saltegeu uns minuts més les potes i les aletes. Ho reserveu.
  2. A la mateixa paella, sobretot per aprofitar els sucs que hagin deixat anar els calamars, fem un sofregit de ceba.
  3. Vint minuts més tard hi afegim el pebrot verd, tallat a juliana fina, i seguim amb la cocció entre deu i quinze minuts.
  4. Incorporem els cigrons i la pasta de curry vermell. Saltegem uns minuts per acabar afegint-hi les potes i les aletes dels calamars.
  5. Mullem amb la llet de coco. Afegim la fulla de llima kefir i 3/4 parts de la ratlladura de la pell de llima. Deixem que faci la xup xup uns deu minuts. Cap al final de la cocció hi posem també el suc de la llima i les fulles de cilantre picades.
  6. Regenerem els calamarcets marcats al principi, breument, i emplatem el super curry de cigrons amb aquests calamarcets a sobre. Una delicia de plat!
  7. I com a maridatge, un super vi per a un super plat, el Leirana Genoveva del celler de les Rias Baixas Forjas del Salnés, un dels tops absoluts de la zona. Monovarietal d´albariño, de vinyes velles, amb una criança en barriques de dotze mesos, és un vi vibrant, molt aromàtic, untuós en boca però molt fresc, a vegades tropical, mineral i amb un punt salí, un vi que no us deixarà indiferents i que és un complement ideal per a aquests cigrons al curry amb llet de coco i calamars.

Video recepta: enllaç a Youtube

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *