Aquesta recepta de cigrons amb espinacs i ou poxé és super senzilla i fàcil de fer. L´ou pot ser ferrat però millor que no sigui dur, vaja, que el rovell sigui líquid o semi-líquid. Hi ha versions amb brou de verdures, amb tomàquet o com la que us presentem a continuació.
Ingredients :
- 600 grams de cigrons cuits
- 4 ous
- 700 gr d´espinacs frescos
- 400 ml de llet de coco
- 2 cebes
- 1 mica de comí en pols
- oli d´oliva
- sal
- cilantre fresc
- un tros de gingebre fresc
- flocs de xili
Com fer la recepta dels cigrons amb espinacs i ou poxé:
Començarem la recepta netejant els espinacs i retirant les tiges. Tot seguit els saltejarem amb un xic de sal i els reservem.
Per fer la salsa que acompanya aquest plat (i que jo ja tenia feta d´un altre dia, per això us ho explico aquí) heu de picar o triturar un gra d´all, unes quantes fulles de cilantre fresc, un tros de gingebre i una ceba. Ho sofregiu entre cinc i deu minuts i ho mulleu amb la llet de coco, deixant-ho coure uns minuts. Ho reserveu per afegir-ho al plat cap al final.
Fem un sofregit de ceba amb una culleradeta de comí i, entre quinze i vint minuts més tard, hi afegim els cigrons. Ho saltegem uns minuts fins que estiguin torradets.
Fem l´ou escalfat o poxe, amb una goteta de vinagre i sense que bulli l´aigua. Uns minuts fins que la clara sigui cuita a foc mitjà.
Recuperem els espinacs i la salsa de coco posant-ho a la paella on tenim els cigrons saltejats. Fem que faci xup xup entre cinc i deu minuts i ens preparem per servir-ho.
Emplatem amb l´ou per sobre dels cigrons amb espinacs i uns quan flocs de xili per sobre.
Amb aquest plat us podría recomenar tan un vi blanc com un negre, però la presència dels espinacs em fa decnatar per un blanc, una excel.lent garnatxa blanca del Priorat, Les Brugueres. De fet, un dels meus vins preferits en la seva gamma, molt bona relació qualitat preu.
Adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: