Cigrons amb verdures

Cigrons amb verdures

Fantàstica recepta de cigrons amb verdures al curry, verdures verdes totes elles, en una excel.lent combinació que rep el seu toc de distinció en utilitzar llet de coco per fer una xup xup breu però necessària. Podeu variar les verdures adaptant-les a les diferents estacions de l´any, l´important és la suma de llegums amb espècies, llet de coco i vegetals.

 

Ingredients:

  • 500 gr de cigrons
  • 4 carxofes
  • un manat de col kale
  • un manat d´alls tendres
  • 500 ml de llet de coco
  • 8 tires de pell de llimona confitada
  • 2 dents d´all
  • 1 cullerada de curry picant en pols
  • una culleradeta de llavors de fenogreco
  • una culleradeta de llavors de comí
  • dues culleradetes de llavors de cilantre
  • sal
  • pebre
  • oli de coco

Com fer la recepta de cigrons amb verdures:

  1. Pelem i tallem les carxofes i per coure-les ho farem “al blanc”, o sigui, amb una cullerada de farina disolta a l´aigua i que aquesta aigua sigui natural. D´aquesta manera evitem l´oxidació de la verdura. Amb deu minuts en tindreu prou, reserveu-les.
  2. Fem un sofregit de ceba, tendra, durant deu minuts. Hi afegim les llavors treballades al morter i més endavant, cap al final de la cocció, una culleradeta de curry en pols picant.
  3. Netegem la col kale i la deixem remullant uns minuts mentre saltegem els cigrons amb la ceba i les espècies.
  4. Saltegem la col kale en una paella on abans hi haurem daurat uns grans d´all laminats.
  5. Mullem els cigrons amb llet de coco hi deixem que faci la xup xup uns minuts.
  6. Saltegem els alls tendres tallats a rodanxetes i els reservem.
  7. Finalment recuperem les carxofes i la col kale i les incorporem als cigrons. Hi posem també pell de llimona confitada que li donarà un toc cítric molt interessant i necessari en aquest plat.
  8. Ho servim amb els alls tendres a sobre de tot.
  9. I si voleu veure la recepta en vídeo aquí us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube:
  10. Finalment, per acompanyar aquest plat us recomanem un vi blanc que, al nostre entendre, és el que va millor amb les espècies picants i la llet de coco, tot i que un rosat també aniria bé. Nosaltres ens vam veure amb aquests cigrons amb verdures al curry un fantàstic vi anoment “La Silleria”, del celler Barco del Corneta, un verdejo diferent, amb pas per bota, que us farà reconciliar-vos amb aquesta varietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *