Cigrons i gambes

Receptes de cigrons i gambes, d´aquest meravellós llegum rodó amb un dels crustacis més populars del món n´hi ha moltes, moltíssimes. En aquest blog un parell, germanes de sang directament, aquesta diria que és la versió que surt al Gran Llibre de la Cuina Catalana del Josep Lladonosa i l´altra, amb vídeo inclòs, la vaig fer jo com em va semblar…i llegint-me aquesta he descobert que, realment, s´assemblen molt!

Ingredients:

  • 400 gr de cigrons
  • 2 nyores
  • 6 gambes
  • 2 grans d´all
  • 250 ml de brou de peix
  • una mica de pebre vermell picant (o no)

Com fer la recepta de cigrons i gambes:

  1. Posarem unes hores abans a remullar les nyores. Podeu estalviar-vos  aquest pas bullint durant cinc minuts les nyores seques amb aigua. Començarem sofregint els alls tallats a làmines i després hi afegirem els caps de les gambes amb una mica de pebre vermell.

2. Les xafem i un parell de minuts després ho mullem amb brandy a fi de flambejar-ho.

3. Incorporem a la paella el brou de peix amb la polpa de les nyores i deixem coure breument.

4. Treiem els caps de les gambes i en el seu lloc i posem els cigrons, deixant-ho coure tot junt uns minuts.

5. Mentrestant pelem les gambes i les saltegem amb una mica d´all en una paella apart i al final les incorporem als cigrons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *