Receptes de cigrons i gambes, d´aquest meravellós llegum rodó amb un dels crustacis més populars del món n´hi ha moltes, moltíssimes. En aquest blog un parell, germanes de sang directament, aquesta diria que és la versió que surt al Gran Llibre de la Cuina Catalana del Josep Lladonosa i l´altra, amb vídeo inclòs, la vaig fer jo com em va semblar…i llegint-me aquesta he descobert que, realment, s´assemblen molt!
Ingredients:
- 400 gr de cigrons
- 2 nyores
- 6 gambes
- 2 grans d´all
- 250 ml de brou de peix
- una mica de pebre vermell picant (o no)
Com fer la recepta de cigrons i gambes:
- Posarem unes hores abans a remullar les nyores. Podeu estalviar-vos aquest pas bullint durant cinc minuts les nyores seques amb aigua. Començarem sofregint els alls tallats a làmines i després hi afegirem els caps de les gambes amb una mica de pebre vermell.
2. Les xafem i un parell de minuts després ho mullem amb brandy a fi de flambejar-ho.
3. Incorporem a la paella el brou de peix amb la polpa de les nyores i deixem coure breument.
4. Treiem els caps de les gambes i en el seu lloc i posem els cigrons, deixant-ho coure tot junt uns minuts.
5. Mentrestant pelem les gambes i les saltegem amb una mica d´all en una paella apart i al final les incorporem als cigrons.