Col i patata

Aquesta és una versió actualitzada de la clàssica col i patata, molt canviada i que agradarà molt als nens. Tranformem la patata en un deliciós puré amb llet i mantega i fem la col al forn, marinada, fins que quedi ben cruixent i es converteixi en una mena de xips de col.

 

Ingredients:

  • 8 patates petites o 4 de mitjanes
  • un manat de col rissada o col kale
  • 50 gr de mantega
  • 75 ml de llet
  • 2 cullerades de mostassa antiga
  • el suc d´una taronja
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta de col i patata:

  1. Pelem i tallem les patates. Les posem en una olla amb aigua freda, salem i portem a ebullició fins que estiguin cuites, uns vint minuts en total aproximadament.
  2. Rentem i tallem la col, prescindint de la part més dura, i la marinem amb sal i pebre, dues cullerades de mostassa antiga i el suc d´una taronja. Ho posem en una safata per anar al forn i ho deixem coure uns vint minuts també, aproximadament, vigilant que no es cremi. Ho volem, però cruixent, així que realment hem d´estar atents perquè el punt cruixent de la col és bàsic.
  3. Un cop cuites les patates les posem en un bol, o escorregudes a la mateixa olla on les hem cuit, i les barregem amb l´ajuda de les varilles amb la mantega i la llet. Les quantitats, sobretot les de la llet, són aproximades, sempre ho faig a ull.
  4. I un cop cuita la col emplatem el puré com a base i el cruixent de col per sobre.
  5. Us deixem l´enllaç al video de la recepta per si la voleu veure al nostre canal de Youtube:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *