Aquesta recepta és un plat combinat de col kale amb tofu al curry i, més que acompanyat d´arròs, diria que aquest cereal forma part de la recepta en sí, i el curry en aquest cas és en pols i integrat dins d´una salsa de cacauets. Una bona manera de donar sortida a aquest tipus de col força versàtil, que admet molts tipus de preparacions i que pel que sembla és de les més sanes que podem trobar al mercat.
Ingredients:
400 gr de tofu,
200 gr d´arròs integral,
un manat de col kale
un tros de ginger,
3 dents d´all,
cilantre fresc,
50 gr de cacahuets
dues cullerades de vinagre arròs,
dues cullerades de salsa de soja
dues cullerades de xarop d´àgave
2 culleradetes de curry en pols,
1 cullerada de salsa sriracha
Com fer la recepta de col kale amb tofu al curry:
1. Saltegem el tofu, tallat a daus, i el reservem.
2. Posem a bullir aigua per coure l´arròs i per fer la col kale al vapor…en dos recipients separats. Quan estigui tot cuit ho mullem amb aigua freda per tallar la cocció i ho reservem.
3. Per fer la salsa comencem sofregint els alls i el gingebre, picats ben petits.
4. Afegim el curry, el vinagre, la salsa de soja, el xarop d´àgave, la sriracha, els cacahuets en pols (o mantega de cacahuet) i una tassa d´aigua. Ho cuinem cinc minuts, remenant constantment.
5. Saltegem l´arròs i la col kale amb el tofu, afegim la salsa, rectifiquem de sal i pebre i ho servim