Aquesta és una recepta booooníssima que es pot fer també amb tofu i amb cigrons (en comptes de la col-li-flor), i que també, es clar, es apta per a tot tipus de bròquil. La verdura s´una amb una massa, una pasta i es posa al forn, i la salsa es fa apart. Una petita delicatessen que a Manchuria, d´on es originària la recepta, la serveixen com a aperitiu. Jo la vaig fer de plat principal.
Ingredients:
Per a la pasta de la col-i-flor: mitja tassa de farina, 1/3 de tassa maizena (això de les tasses…jo poso una o dues cullerades soperes), 3/4 de tassa d´aigua, 1 culleradeta de salsa de soja, una d´all en pols, un xic de sal, oli, pebre blanc, pebre vermeññ
Salsa Manchuria: 8 dents d´all, 1 tros de gingebre, 1 xili, un trosset d´api, 1/2 ceba vermella, 1 pebrot verd, 2 cullerades de salsa de xili, 1 de salsa de soja, 1 de ketchup o puré de tomàquet, 1 culleradeta de vinagre d´arròs, pebre negre, 1 culleradeta de sucre
Per fer la col-i-flor barrejarem tots els ingredients de la pasta i tot seguit hi sumergirem les flors de la col-i-flor, que quedin ben impregnades, i les posem en una safata amb paper vegetal per anar al forn. Un raig d´oli i una mitja horeta al forn, 200 graus. Als vint minuts, però, recomano punxar-ho, a mi no m´agrada gaire la col-i-flor massa feta.
Per fer la salsa, escalfarem oli en una paella i hi anirem afegint tots els ingredients en aquest ordre: primer l´all, el ginger i el xili. Un parell de minuts més tard farem el mateix amb l´api, la ceba i el pebrot, tot ben picat. Cinc minuts i el torn de la salsa de xili, la de soja, el ketchup o tomàquet triturat, el vinage, el pebre blanc, el sucre i l´aigua. Un parell de minuts i ja estarà llest. Cobriu la col-i-flor amb la salsa i llestos, super bo. Pot ser un primer plat i, amb quinoa, cus cus o arròs basmati, un plat únic.