Històricament, vaja, de petit, havia tingut problemes amb la coliflor, però ara he de reconèixer que m´agrada molt. Sí, la coliflor al curry, sobretot per la salsa, ja és quelcom que faig amb molt de gust. I sense espècies…ja no tant, je je. Al blog us mostrem forces variants, una d´elles és aquesta, cosina germana de dues que són molt tops per mi, qui m´ho havia de dir!
Ingredients:
- 1 col-i-flor mitjana
- 1 ceba,
- 4 ous,
- 100 gr de iogur grec
- 50 gr de maionesa,
- 1 cullerada de curry en pols i
- una de llavors de comí,
- 1 cullerada de suc de llimona,
- sal i
- pebre
Com fer la recepta de coliflor al curry:
- Començarem fent la col-li-flor al forn, a trossos més o menys iguals, amb la ceba i ben embadurnades amb el curry, l´oli, sal i pebre. Uns 20 minuts a 200 graus és suficient.
- Mentrestant podem fer vàries coses, la primera bullir els ous, vuit minuts màxim.
- La segona, preparar una maionesa (un ou, oli, sal i un xic de suc de llimona o vinagre) o n´utilitzeu d´envasada, com vulgueu, tot i que jo recomano fer-la a casa.
- Tot seguit la barrejarem amb el iogur, les llavors de comí, el suc de llimona i un xic de bitxo. Aquesta salsa és, de fet, la clau del plat: barrejada amb els ous i la coliflor cuita amb el curry aconseguim un sabor i una textura molt interessants, sobretot si fem una cocció correcta de la verdura deixant-la un xic al dente.
- Finalment barregem bé els ous durs amb la verdura i la salsa. El resultat és molt bo i pot convertir-se perfectament en un plat únic.
- Nosaltres de fet ho vam menjar com a plat únic, i per arrodonir la festa vam obrir una ampolla d´un xarel.lo magnífic, ideal per acompanyar aquesta recepta. Té cos, és untuós però super fresc, llaminer, d´aquells que convida a beure una copa darrera una altra, i que acompanya molt bé tots els sabors que tenim avui a taula.