Coliflor al forn sencera

Coliflor al forn sencera

Un plat efectiu i espectacular. Aquesta coliflor al forn es cuina sencera embadurnada amb una fantàstica salsa anomenada makhani, i el resultat és altament satisfactori! Recepta del llibre “Cocina India Vegana” de la blogger Richa Hingle i que es coneguda com a “gobi musallam”

 

Ingredients:

  • 1 coliflor
  • 1/2 culleradeta de curcuma
  • 1/4 de culleradeta de pebre de caiena
  • un xic de sal
  • una ceba vermella
  • 1 tros de ginger
  • 6 dents d´all
  • 1 xili vermell sec
  • 1/2 culleradeta de garam masala,
  • 1/2 cullerada de comí
  • 1/2 cullerada de cilantre
  • un polsim de sucre
  • 3 tomàquets mitjans
  • unes quantes llavors de fenogreco
  • una tassa de llet de coco
  • un grapat d´anacards

Com fer la recepta de coliflor al forn:

  1. Farem primer una pre-cocció de la col-i-flor, ja sigui al vapor o bullida, però només tres minuts. A l´aigua hi heu de posar sal, curcuma i pebre de caiena.
  2. Per fer la salsa sofregim la ceba uns cinc minuts.
  3. Incorporem el ginger, els alls i el xili. Uns minuts més tard el garam masala, el comí, el cilantre i la curcuma.
  4. Barregem bé i llavors hi posem els tomàquets picats, sense pell ni llavors, la sal, el sucre i les llavors de fenogreco i ho deixem coure uns 8 minuts.
  5. Triturem i ho barregem amb la llet de coco i els anacards, triturant-ho de nou.
  6. Posem una mica d´oli en una safata per anar al forn, la col-i-flor i la salsa, mirant que entri per tots els espais possibles i assegurant que quedi la col-i-flor ben impregnada d´ella. Reservem un xic de salsa apart. El forn a 200 graus, mitja horeta. Passat aquest temps la punxeu, i si està ja cuita perfecte, sinó deixeu-la uns minuts més, no més de 10.
  7. Emplatem més o menys un quart de coliflor per persona. Per la consistència de la salsa pot ser perfectament un plat únic per sopar.
  8. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc ben fresc, amb una bona acidesa. Pot tenir, a la vegada, un punt dolcet, una mica de sucre residual ja que la salsa espèciada pot arribar a ser picant si hi afegiu xili en pols. Si no ho veieu clar tireu cap als blancs més aviat afruitats per aconseguir un bon contrast amb el plat. Jo, com que no picava, vaig optar per un de molt especial, un Txakolí amb barrica que vam comprar la darrera vegada que vam estar al País Basc. Opció radical, ho sé, però no té res a veure amb el txakolí sec que es beu als bars de pintxos, és quelcom amb molta més estructura i profunditat però amb una gran acidesa.
  9. Us adjunto el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *