Coliflor al forn

Aquesta recepta de coliflor al forn trenca molts mites, sobretot el d´aquella verdura passada de cocció que alguns associem a la nostra infantesa. Es una recepta senzilla, fàcil i molt pràctica que podeu fer-la perfectament amb bròquil, ja sigui morat o verd, com era el que vaig triar per fer la recepta. Us ho comento perquè ho veureu a la foto…Es una coliflor, bé, un bròquil cruixent gràcies a la seva cocció al forn sense salsa, ja que la gremolata, una mena de pesto, s´afegeix al final. I és també una recepta versàtil, no només pel fet de poder canviar sense problema a la seva protagonista principal pel seu germà estimat sinó perquè altres ingredients, com la llimona o les llavors, no tenen perquè ser exactament les que us indico a la recepta sinó les que tingueu a casa i us vinguin més de gust posar. Això no vol dir que us recomano que utilitzeu, si podeu, els ingredients que poso en aquesta recepta en concret.

Ingredients:

  • 1 coliflor o un bròquil verd;
  • 1 cabeça d´alls;
  • 1 manat de cilantre;
  • oli d´oliva;
  • sal i pebre;
  • el suc i la ratlladura d´una llimona;
  • una culleradeta de llavors de nigella
  • una culleradeta de llavors de comí;
  • una culleradeta de llavors de sèsam negre;
  • 1/2 culleradeta de xili en escames seques

 

La recepta pas a pas

  1. Posem el forn a calentar a 200 graus;
  2. Separem la col-i-flor en ramets i la posem en un bol amb els alls sense pelar.;
  3. Amanim amb el suc de llimona, oli, sal, pebre i totes les llavors, així com les escames de xili. Barregem bé i ho deixem reposar deu minuts;
  4. Posem la colflor i els alls en una safata per anar al forn, coberta amb paper sulfuritzat. Enfornem uns trenta  minuts aprox o fins que la col-i-flor sigui cuita, tot i que es recomanable deixar-la un xic a dente, per tant amb mitja horeta n´hi haurà prou;
  5. Mentrestant preparem la salsa gremolata: posem en un morter dos grans d´all, un manat de cilantre (a ull), la ratlladura de la llimona i un xic de sal. Podem afegir-hi al final oli i més suc de llimona si volem quelcom més líquid ja que en principi no ha de quedar com un pesto, ha de ser quelcom més espès;
  6. Finalment, havent comprovat abans el punt de cocció de la coliflor, emplatem amb la gremolata per sobre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *