Aquesta recepta de coliflor al forn trenca molts mites, sobretot el d´aquella verdura passada de cocció que alguns associem a la nostra infantesa. Es una recepta senzilla, fàcil i molt pràctica que podeu fer-la perfectament amb bròquil, ja sigui morat o verd, com era el que vaig triar per fer la recepta. Us ho comento perquè ho veureu a la foto…Es una coliflor, bé, un bròquil cruixent gràcies a la seva cocció al forn sense salsa, ja que la gremolata, una mena de pesto, s´afegeix al final. I és també una recepta versàtil, no només pel fet de poder canviar sense problema a la seva protagonista principal pel seu germà estimat sinó perquè altres ingredients, com la llimona o les llavors, no tenen perquè ser exactament les que us indico a la recepta sinó les que tingueu a casa i us vinguin més de gust posar. Això no vol dir que us recomano que utilitzeu, si podeu, els ingredients que poso en aquesta recepta en concret.
Ingredients:
- 1 coliflor o un bròquil verd;
- 1 cabeça d´alls;
- 1 manat de cilantre;
- oli d´oliva;
- sal i pebre;
- el suc i la ratlladura d´una llimona;
- una culleradeta de llavors de nigella
- una culleradeta de llavors de comí;
- una culleradeta de llavors de sèsam negre;
- 1/2 culleradeta de xili en escames seques
La recepta pas a pas
- Posem el forn a calentar a 200 graus;
- Separem la col-i-flor en ramets i la posem en un bol amb els alls sense pelar.;
- Amanim amb el suc de llimona, oli, sal, pebre i totes les llavors, així com les escames de xili. Barregem bé i ho deixem reposar deu minuts;
- Posem la colflor i els alls en una safata per anar al forn, coberta amb paper sulfuritzat. Enfornem uns trenta minuts aprox o fins que la col-i-flor sigui cuita, tot i que es recomanable deixar-la un xic a dente, per tant amb mitja horeta n´hi haurà prou;
- Mentrestant preparem la salsa gremolata: posem en un morter dos grans d´all, un manat de cilantre (a ull), la ratlladura de la llimona i un xic de sal. Podem afegir-hi al final oli i més suc de llimona si volem quelcom més líquid ja que en principi no ha de quedar com un pesto, ha de ser quelcom més espès;
- Finalment, havent comprovat abans el punt de cocció de la coliflor, emplatem amb la gremolata per sobre