Aquesta recepta de coliflor gratinada, com la major part de les que hi ha al blog amb aquesta verdura tan peculiar com a element principal, és molt més que una senzilla recepta de coliflor al forn. La salsa que porta ho és tot, la salsa i una cocció correcta de la verdura, naturalment, que és el que ens podria arruinar el plat. Millor al dente, si us plau, ho agraireu. Recepta, per cert, treta del llibre “Simple” de Yotam Ottolenghi, un dels meus cuiners de capçalera i una de les persones que més bones receptes ha creat amb la coliflor com a protagonista.
Ingredients:
- 1 coliflor,
- 1 ceba,
- 120 gr de formatge cheddar curat,
- 200 ml de crema de llet,
- una mica de motlla de pa
- 1 cullerada de llavors de comí,
- 1 cullerada de curry en pols,
- 1 cullerada de mostassa en pols o de Dijon
- 1 culleradeta de llavors de mostassa negres,
- 1 xili verd,
- julivert
- anet
Com fer la recepta de coliflor gratinada:
- Mentre escalfem el forn a 180 graus courem al vapor, durant cinc minuts, la col-i-flor, ja trossejada.
- Sofregim la ceba durant uns vint minuts i, quan ja estigui pràcticament, hi afegirem les llavors de comí i mostassa, la mostassa en pols i el curri. Si voleu que tingui un gust més pujat de mostassa, i no en teniu en pols a casa (que pot ser…), utilitzeu mostassa de Dijon.
- Incorporem la crema de llet i 100 gr del formatge cheddar ratllat i ho barregem bé
- Posem la coliflor amb la salsa en una safata per anar al forn
- La posem a gratinar amb la resta del cheddar barrejat amb molla de pa, cilanter o julivert picat i, si en teniu, poseu-hi també anet, la fulla verda del fonoll. Ho gratineu fins que quedi torradet
- I ja està, només ens queda emplatar-ho. Un plat espectacular.
- Us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: