Aquesta recepta de coliflor gratinada, com la major part de les que hi ha al blog amb aquesta verdura tan peculiar com a element principal, és molt més que una senzilla recepta de coliflor al forn. La salsa que porta ho és tot, la salsa i una cocció correcta de la verdura, naturalment, que és el que ens podria arruinar el plat. Millor al dente, si us plau, ho agraireu. Recepta, per cert, treta del llibre “Simple” de Yotam Ottolenghi, un dels meus cuiners de capçalera i una de les persones que més bones receptes ha creat amb la coliflor com a protagonista.

Ingredients:

  • 1 coliflor,
  • 1 ceba,
  • 120 gr de formatge cheddar curat,
  • 200 ml de crema de llet,
  • una mica de motlla de pa
  • 1 cullerada de llavors de comí,
  • 1 cullerada de curry en pols,
  • 1 cullerada de mostassa en pols o de Dijon
  • 1 culleradeta de llavors de mostassa negres,
  • 1 xili verd,
  • julivert
  • anet

 

Com fer la recepta de coliflor gratinada:

  1. Mentre escalfem el forn a 180 graus courem al vapor, durant cinc minuts, la col-i-flor,  ja  trossejada.
  2. Sofregim la ceba durant uns vint minuts i, quan ja estigui pràcticament, hi afegirem les llavors de comí i mostassa, la mostassa en pols, el curri i el xili. Si voleu que tingui un gust més pujat de mostassa, i no en teniu en pols a casa (que pot ser…), utilitzeu mostassa de Dijon.
  3. Incorporem la crema de llet i 100 gr del formatge cheddar ratllat, barregem bé i ho posem en una safata de pyrex, aquelles rectangulars per anar al forn.
  4. Tot seguit hi posem la col-i-flor. i, abans d´enfornar-ho, una barreja de la resta del formatge cheddar, la molla de pa, l´anet picat i el julivert per sobre. Entre vuit i deu minuts.
  5. Tot seguit quatre o cinc minuts més però amb el gratinador encès. Espectacular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *