Espectacular, de veritat. Aquest conill amb xocolata a la picada és definitiu, sense ella el plat també estaria molt bo però li faltaria el toc de gràcia. Una delicia!
Ingredients :
- 1 conill tallat a octaus
- 24 cebes del platillo
- 80 gr de cansalada viada o similar
- 1 got de vi negre
- 30 gr de xocolata a la pedra
- 20 gr d´avellanes torrades
- 20 gr de pinyons
- llorer
- una branca de romaní
- farina
- sal
- pebre
- 1/2 litre de brou de pollastre
Com fer la recepta del conill amb xocolata:
- Escaldem les cebetes per poder treure la pell amb més facilitat.
- Salpebrem i enfarinem els talls de conill. Els enrossim i reservem.
- Saltegem les cebetes i la cansalda viada. Hi afegim una cullerada de farina, remenem bé i en un parell de minuts mullem amb el vi negre.
- Recuperem els talls de conill i deixem que s´impregnin bé de la reducció del vi.
- Mullem amb el brou de pollastre, tapem i deixem coure mitja hora.
- Incorporem al guisat la picada de xocolata, pinyons i avellanes, deixatada amb una mica de brou. Fem que s´integri bé i deixem coure deu o quinze minuts més.
- I ja ho tenim, emplatem i servim.
- Per acompanyar aquesta recepta vam obrir una ampolla de vi negre molt especial. Es tracta d´un vi gallec del celler Ponte Da Boga, a la Ribeira Sacra, fet amb la varietat autòctona merenzao, super fresca, fina i ideal per menjar amb aquest conill amb xocolata que, de fet, és un conill a l´empordanesa amb xocolata, recepta d´en Josep Maria Lladonosa.
- Us adjuntem un vídeo per si voleu veure el procés d´elaboració de la recepta:https://youtu.be/YnW53PybEF8
Què bo! Record que ma mare feia fa temps un plat molt semblant amb vedella.
amb vedella també deu estar boníssim!
Avui he fet aquesta recepta. Boníssim. Ho recomano per ocasions especials. La picada li dóna un toc especial.