Conill de bosc amb xocolata

Conill de bosc amb xocolata

En principi estava previst que aquesta recepta fos de conill “normal”, però en tenir a casa una mica de conill de bosc al congelador de l´altra vegada que en vaig utilitzar (per fer un espectacular arròs amb conill) vaig decidir utilitzar-lo…

Ingredients:

1 conill de bosc (en el seu defecte un de normal)

1 ceba

1 porro

1 pastanaga

1 cabeça d´alls

1 manat d´herbes: farigola, llorer, canyella

1 litre de vi negre

1 copa de brandy

xocolata a la pedra (negra, uns 50 gr aprox, potser menys)

20 gr de pinyons

20 gr d´ametlles torrades

un pols de farina

pebre en gra

brou de gallina o carn (uns 3/4 de litre)

Aquesta recepta s´ha de planificar perquè el conill ha de marinar 24 hores amb les herbes, la ceba, el porro i la pastanaga, tot tallat a trossets, i el vi negre, amb també els alls i els grans de pebre.

Passat aquest temps escorrem bé el conill i el marquem a la cassola on més tard sofregirem les verdures de la marinada. Un cop sofregides hi tirem un polsim de farina, removem bé i ho mullem amb el vi de la marinada. Deixem reduir cinc minuts i tot seguit hi posem els talls de conill. Quan tot el vi quasi s´hagi reduit afegim el brou de carn i deixem coure uns tres quarts d´hora.

Passat aquest temps enretirem els trossos de conill i pasem les verdures pel colador xinès. Amb la salsa que ens quedi tornem a posar el conill a la cassola i ho deixem coure uns vint minuts més. A mitja cocció, vaja, al cap de cinc minuts hi tirem la picada feta amb els grans d´all sofregits de la marinada, els pinyons, la xocolata ratllada i les ametlles. Aquesta picada us acabarà d´espessir la salsa.

I com que el conill de bosc és molt més dur que el “normal” jo vaig desossar-lo quasi totalment a fi que la carn s´empapés bé d´una salsa verdaderament exquisida (excepte l´espatlleta), obtenint uns resultats àmpliament satisfactoris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *