Una clàssica recepta de conill guisat amb uns quants elements típics de la cuina mediterrania del nord d´Africa com la mel i sobretot la canyella, super gustosa i fàcil de fer.
Ingredients:
- 1 conill tallat a octaus
- 1 pebrot vermell
- 2 pebrots verds
- 8 prunes sense pinyol
- 3 tomàquets madurs o una llauna petita de tomàquet triturat (opcional)
- 2 cebes
- 2 dents d´all
- 1 cullerada de mel
- 150 ml de cognac o vi ranci
- mig litre de brou de pollastre
- 1 branca de canyella
- farina
- sal, pebre, oli
Com fer la recepta de conill guisat:
- Salpebrat, enfarinar i daurar els trossos de conill.
- A la mateixa cassola comencem a fer un sofregit amb les cebes, els pebrots i els dents d´all.
- Quan està al seu punt incorporo el tomàquet i deixo sofregir una miqueta més. Tot plegat una mitja hora llarga.
- Moment de posar-hi la branca de canyella, els trossos de conill daurats, el cognac, la mel i les prunes. Remenem bé i deixem que s´evapori l´alcohol abans de passar al següent pas
- Ho mullem amb el brou de pollastre, i ho deixem coure, tapat, uns 40 minuts aprox, o una mica més si el conill no es prou tendre.
I finalment ho emplatem.
Us deixo l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el video-express de la recepta…dic express perquè em salto un pas, el del brou! Glups..
Per acompanyar aquesta recepta us recomano un vi rosat o un negre ben fresquet, lleuger, tipus trepat o també un vi blanc ben especial com seria “La Bota de Florpower 99”, d´aquests cracks dels vins de Jerez anomenats Equipo Navajos. Es un Jerez “tranquil”, vaja, fet com un vi normal, molt especial, amb el raïm palomino fino que li dona aquell sabor tan característic i que combina molt bé amb un plat tan especial com aquest conill guisat amb canyella i prunes.