El brou amb gallina és més bo que el de pollastre, és un fet. I si a sobre fas que sigui una cremeta rematada amb un ou poché i una mica de tòfona tens un triomf absolut!
Ingredients:
1 litre de brou de gallina
50 gr de farina d´arròs
250 ml de llet
50 ml de xérès sec
4 ous
unes làmines de tòfona
sal, pebre
El brou de gallina es fa igual que el de pollastre. Podeu utilitzar igualment una carcanada però llavors hi poseu una cuixa de gallina ben maca i llestos. Això sí, primer heu de daurar els ossos de pollastre i la cuixa de gallina, tot seguit les verdures del caldo, posar-ho junt i fer-ho bullir tres hores ben bones, amb una de repòs abans de colar-ho. I us quedarà un brou espectacular.
Per fer ja el plat en sí heu de posar a bullir el brou de gallina amb el xerès, disoldre la farina d´arròs amb aigua i tirar-ho al brou, fent-ho bullir quinze minuts a foc molt lent. L´ou poché el podeu fer directament en un cassó amb aigua i vinagre, uns tres minuts. I la tòfona la poseu al final de tot, quan ja ho hagueu emplatat.
Reblogged this on Celler-Adocse.