Croquetes de calamars

Croquetes de calamars

Aquesta recepta de croquetes de calamars és espectacular. Partint de la base d´una recepta del Comidista, li he donat una volta i he substituit la llet per brou de peix i marisc amb tinta de calamar. I us he de dir que el canvi és decissiu per considerar que aquestes són les millors croquetes que he fet mai. Una veritable delicia!

Ingredients :

  • 4 calamars mitjans
  • 50 grams de mantega
  • 50 grams de farina
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 ous
  • pa panko
  • brou de peix i marisc
  • 1 bossa de tinta de calamar

Com fer la recepta de les croquetes de calamars:

  1. Començarem potxant la ceba, tallada ben petita, brunoise (quadradets molt petits), amb la mantega. 
  2. Mentrestant anem fent els calamars a la planxa i, un cop cuits i refredats, els tallem a trossos petits, no tant com la ceba.
  3. Quan la ceba estigui ben potxada incorporem els calamars tallats, remenm bé, i tot seguit hi posem la farina. Un parell o tres de minuts de cocció.
  4. Mullem amb el brou, que l´haurem tingut reduint uns minuts per concentrar-ne el sabor. Es important per al resultat final que sigui un brou ben gustós. Primer heu de fer el de peix (bullir vint minuts caps i espines amb verdures com ceba, pastanaga i porro) i tot seguit el de marisc, fent bullir vint minuts més els caps de les gambes amb el brou de peix. Finalment, quan l´estigueu reduint, hi poseu la bosseta de tinta de calamar. Aquest brou és la clau de la recepta.
  5. Quan ja tinguem el brou espessint-se amb la farina heu d´anar remenant fins que adquireixi la textura adequada. Ja ho veureu, espessa però no excessivament.
  6. Deixem reposar la massa en un plat, ben estirada, fins que estigui a temperatura ambient. La tapem amb paper fil i deixem que reposi a la nevera entre dotze i 24 hores.
  7. Moment de donar forma a les croquetes.
  8. Tot seguit, passar-les per farina, ou i pa panko (o pa ratllat), una de les altres claus de la recepta. El toc super cruixent que els hi dona és brutal.
  9. Deixeu que es refredin una mica i si ja les voleu fregir, endavant. Jo prefereixo congelar-les, però hi ha vegades que no es pot ser tant previsor.
  10. En qualsevol cas, les fregiu amb oli ben calent i trionfareu segur. Bons calamars, bon brou, pa panko, el trio guanyador.
  11. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:

 

 

 

0 thoughts on “Croquetes de calamars”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *