Croquetes de pernil

Croquetes de pernil

Les croquetes de pernil són una de les variants més clàssiques i populars d´aquest invent que sembla ser va ser dels francesos. Absolutament irresistibles, val la pena sí o sí que les feu amb uns bons encenalls de pernil. Quan més bo sigui el pernil més bones seran les croquetes. Per cert, amb aquestes mides surten tretze croquetes, així que multipliqueu si en feu més…

 

Ingredients:

  • 50 gr d´encenalls de pernil ibèric
  • 20 gr de farina
  • 30 gr de mantega
  • un vas de llet (aprox)
  • una ceba grossa
  • oli d´oliva
  • nou moscada

Com fer la recepta de les croquetes de pernil:

  1. Abans que res heu de triar els trossos de pernil que utilitzareu. El més comú és que siguin encenalls, i jo normalment miro de treure tot el greix que puc, malgrat que evidentment si el pernil es bo aquest greix tindrà un gust fantàstic i encara amorosirà més les croquetes. Tot seguit sofregiu la ceba, ben lentament, amb la mantega. Us hi heu d´estar força estona, pràcticament mitja hora.
  2. Tot seguit hi poseu el pernil, picadet, doneu unes voltes i afegiu-hi la farina. S´ha de torrar una mica, coure-la, que sinó després les croquetes poden tenir gust de farina crua.
  3. Finalment mulleu amb la llet. Jo mai sé quina quantitat en posa, ho faig a ull, depenent sempre de la quantitat de pernil i ceba que tinc. Remenem bé i quan comen i a bullir baixem una mica el foc i seguim remenant fins que la farsa tingui la textura adequada. Es qüestió de pràctica, potser les primeres vegades costa més de trobar aquest punt però acaba apareixent.
  4. Tot seguit posem la farsa en una plat i la deixem refredar. La filmem i deixem que reposi unes hores a la nevera. Jo normalment ho faig d´un dia per l´altre.
  5. I llavors, un cop hagin passat unes hores, donem forma a les croquetes. Preparem una safata amb el pa ratllat, millor si trobeu panko, una altra amb la farina i un bol ample per als ous. Amb aquesta quantitat tan minsa de croquetes en tindreu prou. Primer les passeu per farina, després per l´ou i finalment pel pa ratllat. Les podeu fregir tot seguit o congelar-les, a mi em queden millor congelades.
  6. Enllaç del vídeo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *