Aquest curri és una adaptació del curri de “alubias rojas”, que no sé com és diuen en català, la veritat…són aquelles tan grosses, del País Basc, que a mi només de pensar-hi ja m´agafa de tot, així que el tradicional “rajma” indú ha quedat convertit en un curri amb cigrons i carbassa…
Ingredients:
4 mides de cigrons cuits…uns 600 gr aprox, una ceba vermella
4 rodanxes d´un dit de gruix de carbassa cacahuet, 4 tomàquets mitjans
2 fulles de llorer, 1 xili verd, unes quantes llvors de comí, un tros de gingebre
6 dents d´all, 1 culleradeta de: cilantre, curcuma, pebre de caiena (mitja), mango sec, dues de garam masala
un xic d´asafètida, una tassa d´aigua, un xic de sal
Posem a escalfar oli en una paella, afegim les llavors de comí i les fulles de llorer. Tot seguit la ceba i el xili, uns minuts més i el gingebre i l´all i finalment les espècies. Moment llavors d´incorporar la carbassa, tallada a daus, i en cinc minuts els cigrons i l´aigua. Tapem i quan la carbassa estigui cuita ja estarà llest.