Una delícia! Un curry absolutament boooníssim, diferents, atrevit, espectacular…Recepta de Myanmar, l´antiga Birmania.
Ingredients:
2/3 mangos, 200 gr de gambes pelades
100 gr de ceba blanca, 80 gr de pastanaga
60 gr de tiges d´api, 100 ml de llet de coco
150 gr de llenties vermelles, 400 ml de brou de verdures
1 culleradeta de curcuma, 1 xili vermell
Unes quantes fulles de cilantre, 50 gr de coco ratllat
pasta de coco: 4 xilis vermelles frescos, 1 cullerada de llavors de cilantre, 60 gr de coco ratllat, 80 ml d´aigua
Començarem preparant la pasta de coco, i és tan senzill com triturar els seus ingredients tots junts, sense oblidar de treure les llavors i membranes dels xilis.
Començarem llavors sofregint la ceba, la pastanaga i l´api, tot tallat a trossets petits. De seguida hi afegirem la cullerada de curcuma, i en uns minuts la pasta de coco. Tot seguit mullarem amb el brou de verdures amb l´afegit de les llenties, i uns deus minuts més tard ho rematem amb la llet de coco i el mango. Uns pocs minuts després li donem el toc final de les gambes i, ja fora del foc, les fulles de cilantre i el coco ratllat. Si el trobeu fresc, molt millor, en cas contrari en trobareu fàcilment de sec.