Tot un repte. La quasibé mítica empanada gallega. Ho vaig intentar fa deu anys i va sortir prou bé. Ara hi torno, basant-la principalment en la tonyina, cosa que no vaig fer al seu moment, i sí, fent la massa. Per saber com ha sortit haureu de seguir llegint…
Ingredients:
- 400 gr. de farina
- 1 vas (dels de vi) d´aigua
- 2 ous batuts
- 1 our per daurar la massa
- 2 cullerades soperes d´oli
- 40 gr. de llevat
- 2 cebes grans
- una albergínia escalivada
- tres llaunes de tonyina
- un pebrot vermell escalivat
- un tomàquet
- olives (opcional)
Com fer la recepta d´empanada gallega:
- Posar en una tassa el llevat amb una mica de sal i aigua calenta. Remenar fins a dissoldre-ho. Fer una muntanya, el més alta possible, amb la farina, amb un forat al mig, com un volcà, i abocar-hi primer els ous batuts i desprès el llevat dissolt amb aigua més o menys calenta.. Barrejar-ho bé durant uns deu minuts (això totalment a ull) i seguir amassat fins aconseguir una massa el més llisa possible, fer una bola i reservar-la tapada en un bol una hora o fins que dobli la massa….o la tripliqui.
- Moment per fer el farcit. Tallem una mica gruixudes les cebes i les sofregim. Incorporem la tonyina amb l´escalivada i ho remenem bé.
- Anem a muntar l´empanada. Dividim la massa en dues parts iguals i l´estirarem amb el corró.
- En posem una en una safata, untada amb oli, i a sobre la farsa que hem preparat.
- Ho tapem amb l´altra part de la massa. Juntar-ho bé per tot el perímetre, assegurant que quedi tot ben tapat, i llavors la pintem amb un ou batut.
- L´enfornem entre 180 i 200 graus una mitja hora. Si veieu que no està prou feta la deixeu uns minuts més, si li falta molt poc amb el foc ja apagat.
- Us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.