Empanada gallega

Tot un repte. La quasibé mítica empanadagallega. Ho vaig intentar fa deu anys i va sortir prou bé. Ara hi torno, basant-la principalment en la tonyina, cosa que no vaig fer al seu moment, i sí, fent la massa. Per saber com ha sortit haureu de seguir llegint…

Ingredients:

  • 400 gr. de farina
  • 1 vas (dels de vi) d´aigua
  • 2 ous batuts
  • 1 cullerada sopera de margarina
  • 1 our per daurar la massa
  • 2 cullerades soperes d´oli
  • 10 gr. de llevat
  • 3 cebes grans
  • un tros de xorís
  • dues llaunes de tonyina o de sardines
  • pebrot vermell escalivat
  • 2 tomàquets

 

Com fer la recepta d´empanada gallega:

  1. Posar en una tassa el llevat amb una mica de sal i aigua calenta. Remenar fins a dissoldre-ho. Fer una muntanya, el més alta possible, amb la farina, amb un forat al mig, com un volcà, i abocar-hi primer els ous batuts i desprès el llevat. Barrejar-ho bé durant uns deu minuts (això totalment a ull) i afegir-hi tot seguit la margarina. Seguir amassat fins aconseguir una bona massa llisa, fer una bola i reservar-la tapada en un bol unes dues hores.
  2. Moment per fer el farcit. Tallem una mica gruixudes les cebes i les sofregim. Quan comencen a estar rostidetes hi afegim el xorís tallat en trossos petits i el tomàquet, tallat a daus sense pell ni llavors. Quan ho tingueu ben potxat hi afegiu el pebrot escalivat, ben tallat, i la conserva que hagueu escollit, tonyina o sardines, però no les dues coses.
  3. Anem a muntar l´empanada. Dividim la massa en dues parts iguals i estirar-la amb el corró. En posem una en una safata, untada amb oli, i a sobre la farsa que hem preparat. Tapar-ho amb l´altra part de la massa, ja estirada també, i juntar-ho bé per tot el perímetre, assegurant que quedi tot ben tapat. Pessigar la part superior de l´empanada, pintar-la amb un our batut i posar-la al forn 45 minuts. Els primers 15 a 160 graus, els segons 15 a 180 i els finals a 200, anant amb compte que no es cremi però que quedi ben torradeta.

 

 

1 thought on “Empanada gallega”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *