Un empedrat de cigrons clàssic? No sabria què dir-hi. Jo hi vaig posar pebort escalivat, bacallà esqueixat, enciams i romesco…
Ingredients:
- 500 gr de cigrons cuits
- 250 gr de bacallà
- 2 pebrots vermells
- Una cullerada sopera de romesco
- 1/2 enciam de roure
- olives negres
- oli d´oliva extra verge
- sal, pebre
Com fer la recepta de l´empedrat de cigrons:
- El primer que heu de fer és escalivar el pebrot, o els pebrots, depenent de si en posu un o dos. Jo crec que per a quatre amb un n´hi ha prou, però, però depenent de la mida. En qualsevol cas, a 200 graus uns 40 minuts.
Mentrestant marineu el bacallà esquiexat amb oli d´oliva extra verge i pebre uns deu o quinze minuts. - Renteu els enciams i comenceu a muntar el plat quan tingueu el pebrot cuit: l´ordre realment no importa, és un tema estètic, però a priori jo posaria els enciams a sota, els cigrons, el bacallà, el pebrot, el romesco i les olives.
- Us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure com hem muntat el plat: