Aquesta recepta d´endivies amb formatge té moltes versions, tot i que bàsicament el que varia és el formatge, en el cas que ens ocupa el de raclete, que per cert és el que trobo més adequat.
Ingredients:
- 4 endívies
- 20 gr de mantega
- 1/2 cullaradeta de sucre
- 2 culleradetes de fulles de farigola
- 100 gr de formatge de raclette
- sal
- pebre
- pa ratllat
Com fer la recepta de les endívies amb formatge:
- Fonem la mantega en una paella on s´hi pugui posar les endívies tallades per la meitat horitzontalment, a lo llarg, amb el sucre i la sal.
- Tot seguit hi posem les endivies amb la part interior de cara a la paella, i ho deixem així, a foc mitja i sense tocar-ho, uns cinc minuts.
- Escalfem el forn a 180 graus, agafem una safata de pirex i hi posem les endivies, amb la part caramelitzada cap amunt. Una mica d´orenga per sobre, el formatge, que cobreixi tota l´endívia, i altra vegada una mica d´orenga.
- Ho enfornem cinc minuts o fins que el formatge estigui fos.
- Finalment ho retirem un moment del forn, hi posem pa ratlat per sobre i ho tornem a posar, aquesta vegada amb el gratinador. Compte que no es cremi, com li va passar a algú que jo sé…
- Us adjuntem un link per si voleu anar cap al nostre canal de youtube i fer una ullada a aquesta recepta i, si voleu, a totes les altres que hi tenim. Us hi podeu subscriure!