Aquesta recepta d´escòrpora amb patates és un fantàstic plat de peix amb l´escòrpora com a únic protagonista animal, una delícia de peix que en aquest cas aprofitem al màxim en utilitzar un brou fet amb els caps i espines de les escòrpores per fer coure les patates amb un sofregit de ceba i tomàquet, afegint cap al final els filets d´un dels millors peixos que tenim a la nostra costa.
Ingredients :
- Una escòrpora d´un 1´5 kilos
- 600 gr de patata
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba, 2 grans d´all
- verdures pel brou
- sal i pebre
- un grapat d´ametlles
- safrà
- julivert
Com fer la recepta de l´escòrpora amb patates:
- Començarem fent els brou amb els caps i les espines de les escòpores. Perdó, primer sofregirem una ceba i una pastanaga (i altres verdures si voleu com api, nap i xirivia) i en aquesta olla i afegim els mencionats caps i espines, els hi donem unes voltes, afegim un tomàquet sencer i uns dos litres d´aigua freda. Ho portem a ebullició i ho deixem coure a foc mitjà mitja horeta. Lo ideal després és que reposi mitja hora més.
Mentrestant, en una cassola gran de ferro colat, comencem a fer un sofregit de ceba durant uns quinze minuts. - Tot seguit hi afegim tomàquet, sense pell ni llavors, i deixem coure deu minuts més
- Hi afegim les patates escapçades i ho mullem amb el brou d´escòrpora fins a cobrir. Deixem coure a foc fort, tapat, fins que les patates estiguin cuites.
- Mentrestant fem la picada
- Llavors hi afegim els filets d´escòrpora, salpebrats, tallats per la meitat i deixem que es facin a foc més aviat lent, procurant que estiguin lleugerament summergits en el brou.
- Amb cinc minuts en tindreu prou i obtindreu un plat magnífic
- Amb aquest plat us recomano un vi blanc francès de la Borgonya, concretament de la Do de Chablis, la zona més prestiogiosa d´elaboració de blancs a França probablement que té una excel.lent relació qualitat-preu.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:
- https://youtu.be/mQfPJncCLMM