Pasta amb carxofes és un “sí” sempre. De totes les maneres possibles. Encara que les receptes s´assemblin quasibé com gotes d´aigua. Qualsevol diferència és bona per fer-ne una de nova. I per publicar-la, per què no?
Ingredients:
300 gr d´espaguetis, 4/6 carxofes, 3 cebes o 6 escalunyes, 75 gr d´olives
80 gr de parmesà ratllat, orenga, farigola, julivert, sal i pebre, oli d´oliva
Aquesta recepta és pot fer (bé, qualsevol recepta…) amb cors de carxofes congelats, de fet la presenten així. Vaja, per si us bé de gust fer-ho a l´estiu i trobeu que no hi ha carxofes al mercat…En fí, que mentre poseu aigua a bullir per fer la pasta en un bol gran i en un altre de més petit per bullir les carxofes feu un sofregit de ceba en una paella ample. Hi afegiu les herbes, les olives (jo vaig utilizar-ne de negres, però a la recepta especifica que haurien de ser verdes…bé…com vulgueu) i quan estiguin les carxofes fetes, doncs les carxofes. Finalment la pasta, ho saltegeu tot junt, salpebreu i finalment, ja fora del foc i a gust de cadascú, el parmesà ratllat. Clàssic i bo.