Una recepta clàssica com poques, jo associo els espinacs amb beixamel a la meva infància. Era l´única verdura que m´agradava, així de clar, o que m´agradava molt, vaja, que rebia amb alegria. Aquesta n´és una versió millorada ja que la beixamel és al curry i feta amb llet d´ametlla, i que no solament tenim espinacs, ja que finalment hi vaig afegir uns talls de baicon fumat que tenia per la nevera d´una altra recepta.
Ingredients:
- 1 kilo d´espinacs congelats
- 50 gr de mantega
- 50 gr de farina
- una cullerada de pasta de curry vermell
- 150 gr de baicon fumat
- 500 ml de llet d´ametlla
Com fer la recepta d´espinacs amb beixamel:
- Posem aigua a bullir per coure els espinacs. Obviament poden ser frescos, però si utilitzeu els congelats podeu fer aquesta recepta en qualsevol època de l´any.
- Mentrestant anem fent la beixamel. Jo us proposo utilitzar llet d´ametlla, no tan per fer d´aquesta recepta un plat vegà (en posar-hi bacon deixa de ser fins i tot un de vegetarià) sinó enfocat cap a nous gustos, nous sabors. Hem d´utilitzar la mateixa quantitat de mantega i farina, calculo que per a quatre persones serien aproximadament 50 i 50, remenar-ho bé, torrar la farina, afegir-hi la pasta de curry vermell i anar mullant amb llet a poc a poc fins adquirir la consistència adequada.
- Una vegada cuits els espinacs els barregem amb el bacon, tallat a tires, i els posem en una safata per anar al forn. Hi barregem la beixamel, cobrim amb formatge ratllat i ho posem a gratinar.
- Per acompanyar aquest plat us proposo un vi diferent, particular, especial i amb una bona acidesa malgrat ser un monovarietal de malvasia de Sitges, un vi sec que combina a les mil meravelles amb aquests espinacs amb beixamel millorats: el Tardatio.