Recepta que podeu fer amb pèsols i amb qualsevol tipus de cigrons. Jo vaig optar pels partits per un tema pràctic, ja que aquests es couen molt més ràpid, però s´ha de dir que la recepta és amb cigrons “normals” i que la tornaré a fer en breu (és boníssima) perquè crec que millorarà amb uns bons cigrons dels de sempre.
Ingredients:
250 gr de cigrons, 3 cullerades de coco ratllat, una de llavors de comí, 1 tomàquet
llavors de mostassa negra, 1 culleradeta de llavors de fenogreco, 12 fulles de curri
4 dents d´all, 1 ceba vermella, 1 cullerada de pasta de tamarindo
1 albergínia, 1 culleradeta de: cilantre, curcuma, pebre de caiena en pols, pebre negre
Escalfem una mica d´oli en una pella. Afegim les llavors de mostassa i de fenogreco. Tot seguit les fulles de curri i els alls, la ceba i uns minuts més tard les espècies. Tot seguit el tomàquet, el coco ratllat i les llavors de comí (que a la recepta original et diu que ho trituris prèviament amb uns quants cigrons i ho reservis fins aquest moment). Deu minuts més tard serà el moment de posar-hi el tamarindo, l´alfergínia tallada a daus, els cigrons (cuits) i un xic de sal i aigua. Cuinar tapat fins que les albergínies siguin cuites.