Aquesta recepta la podeu fer sense el “tamarindo”, si es que no en trobeu, tot i que actualment n´hi ha a tots els establiments de menjar oriental. Té un gustet entre amarg i àcid que li dona un toc força característic al plat, però bé, en podeu prescindir, tot i que llavors ja no seria exactament aquesta recepta que us proposo, molt bona per cert!
Ingredients:
4 cullerades de polpa de “tamarindo” sense llavors
400 gr de bledes
2 cullerades de llavors de cilantre
1 ceba, 400 gr de tomàquets de pera
2 cullerades de llavors d´”alcaravea”
1 cullerada de concentrat de tomàquet, 1 de sucre glass
350 ml d´aigua
400 gr de cigrons cuits
el suc d´una llimona
200 gr de iogur grec (opcional…llavors la recepta ja seria vegetariana)
fulles de cilantre
oli d´oliva extra verge, sal, pebre
arròs (opcional, per acompanyar)
Barregem abans que res la polpa de tamarindo amb unes tres cullerades d´aigua tèbia i ho reservem. Posem a escaldar les bledes, tallades. Torrem les llavors de cilantre en una paella i les piquem al morter. Sofregim la ceba i les llavors d´alcaravea en una cassola, hi afegim el concentrat de tomàquet, remenem i llavors incorporem els tomàquets (sense pell ni llavors…a la recepta n´utilitzen de conserva), l´aigua, el sucre glass, el cigrons, el cilantre mòlt, les bledes, sal i pebre. Finalment, colem l´aigua de tamarindo a sobre de l´estofat i ho portem a ebullició, deixant-ho bullir uns vint minuts. Si queda massa líquid deixar-ho una estona més. Ho podeu acompanyar amb arròs i al final afegir el suc de llimona i les fulles de cilantre.