Estofat de verdures

Estofat de verdures

¿un estofat de verdures? Doncs sí, facílissim. Molt més que una ratatouille, o una samfaina, una delicia de plat.

 

Ingredients:

  • 2 cebes
  • 4 grans d´all
  • 1 pebrot vermell
  • 1/2 carbassa  violí petita
  •  xirivia
  • 1 branca d´api
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 2 tomàquets de pera
  • herbes de provença
  • sal
  • concentrat de tomàquet

Com fer la recepta de l´estofat de verdures:

  1. Doncs a poc a poc i bona lletra. Començarem per tallar a daus l´albergínia i deixant-la “suar” amb sal en un colador durant uns vint minuts.
  2. Tot seguit pelarem i tallarem la resta de verdures i començarem a sofregir la ceba i els alls durant uns quinze minuts.
  3. Passat aquest temps incoporem el pebrot. Cinc minuts i l´albergínia, també. Tapem una estoneta, deu o quinze minuts més.
  4. Moment de posar-hi la carbassa i la xirivia. Tornem a tapar i aquesta vegada ho deixem una miqueta més, vint minuts llargs.
  5. Torn de l´api i el tomàquet i, finalment, després d´uns deu minuts llargs, el carbassó i una cullerada de tomàquet concentrat. Tapem, cinc o deu minuts més.
  6. Finalment hi posem herbes de provença, recitifquem si cal de sal i pebre i ho servim…si es que ens ho mengem com a entrant o primer plat, ja que això pot acompanyar de meravella un pollastre o una carn o ser part d´un magnífic bacallà amb samfaina.
  7. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:

 

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *