Faves amb calamars

Faves amb calamars

Aquestes faves amb calamars es fan en un plis plas i queden super bones, sobretot si podeu comprar unes bones faves ben fresques. De totes maneres, en podeu comprar de congelades que també surten força bé. El toc de frescor de la menta, per cert, es més que recomanable!

 

Ingredients:

  • 100 gr de faves
  • 150 gr de calamars
  • 1 ceba de Figueres
  • 300 ml de brou de peix
  • unes quantes fulles de menta
  • 1 gra d´all
  • sal
  • oli d´oliva

Com fer la recepta de faves amb calamars:

  1. Comencem escaldant les faves, tot just un minut. Les reservem.
  2. Sofregim un gra d´all laminat a la paella on tot seguit marquem els calamars, un minut per banda. Han de ser de mida mitjana.
  3. Tot seguit fem un bon sofregit de ceba.
  4. Quan tinguem la ceba a punt recuperem les faves, hi afegim gran part de la menta picada i mullem amb la meitat del brou. Quan hagi reduït hi posem els calamars i tornarem a posar-hi una mica més de brou.
  5. Deixem que es concentri el brou i s´acabin de coure els calamars…
  6. Amb aquest plat us recomanem un vi blanc de Lanzarote fet amb tres varietats autòctones com son el vijariego, la malvasia i el listan blanco, un vi fresc, mineral i molt viu que combinarà molt bé amb les calamars i les faves.
  7. Us adjuntem el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *