Aquestes favetes amb menta i pernil, millorades amb un ou dur i un sofregit de ceba, no sé si són massa grosses per ser considerades favetes. Estaven integrades a la cistella ecològica que compro cada setmana i de fet venien anunciades com a faves. Jo em vaig limitar a sel.leccionar les més petotes per fer aquest deliciós primer plat, tot un clàssic.
Ingredients:
- unes quantes fulles de menta
- un bon grapat de favetes fresques
- uns quants encenalls de pernil ibèric
- un ou dur
- 1/2 ceba vermella
- oli d´oliva
- sal
- pebre
Com fer la recepta de les favetes amb menta i pernil:
- Heu de tenir en compte que si les compreu amb la vaina trigareu una estoneta a desgranar-les, per això al temps d´elaboració he posat quinze minuts, ja que porta el seu temps. En fi, que una vegada fet aquest pas (a molt llocs ja us les venen així) fem una infusió amb fulles de menta per coure les faves.
- Tot seguit comencem amb el sofregit de ceba, entre deu i quinze minuts.
- Mentrestant podeu anar fent l´our dur…
- …i també rentar i picar les fulles de menta, i picar el pernil, així ja el tindreu a punt.
- Tot seguit escaldeu les faves amb la infusió de menta durant dos minuts.
- I finalment saltegeu les faves amb la menta i la ceba, i a super darrera hora hi incorporeu el pernil.
- I emplateu amb l´ou dur partit per la meitat a sobre de tot.
- Us deixo l´enllaç al nostre canal de Youtube per si voleu veure la recepta en vídeo: