Aquesta recepta de fideus amb albergínia i mango es pot fer amb qualsevol tipus de fideus, però jo us recomano els de la recepta original, de l´Ottolenghi: els soba. Imprescindible el cilantre, l´alfàbrega i el toc picantillo, un clàssic ja a casa!
Ingredients:
- 250 gr de fideus soba
- 120 ml de vinagre d´arròs
- 40 gr de sucre glass
- 1/2 culleradeta de sal
- 2 dents d´all matxacats
- un xili vermell petit
- cullerada d´oli de sèsam
- la pell ratllada i el suc d´una llima
- 2 albergínies petites/mitjanes
- 1 mango
- 40 gr de fulles d´alfàbrega i 40 de fulles de cilantre
- 1/2 ceba vermella
Com fer la recepta dels fideus amb albergínia i mango:
- Preparem primer la vinagreta: escalfem el vinagre, el sucre i la sal en un bol durant un minut i, fora del foc, hi afegim l´all, el xili tallat petit i l´oli de sèsam. Quan s´hagi refredat, el suc i la pell de la llima.
- Mentre posem a bullir l´aigua per fer els fideus i tallem la ceba a juliana. Podem menjar-la crua o saltejada, jo ho he fet de les dues maneres ja que aquesta recepta té molt èxit a casa. Saltejada, no potxada. Si la deixeu crua la podeu marinar una estona amb vinagre d´arròs.
- Fregim l´albergínia tallada a daus.
- Pelem i tallem el mango a daus.
- Quan els fideus estiguin ho barregem tot i ens ho podem menjar calent o tebi.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:
Retroping: Ensalada de quinoa, naranja y cebolla | noemozica & her stuff