Aquesta senzilla recepta de fideus amb gambes i llagostins la vaig apendre a fer en un curs de cuina oriental fa força temps. En diuen”chowmien”, fins i tot ens van ensenyar a fer la salsa hoisin i la d´ostres a casa ,però la veritat és que no val la pena, es força laboriós i tampoc utilitzem aquestes salses cada dia, el millor es comprar-les fetes que aguanten forces mesos a la nevera.
Ingredients:
- 250 gr. de fideus d´arròs
- 60 ml de salsa Hoisin
- 60 ml de salsa d´ostres
- 30 ml de salsa de soja
- un gra d´all
- una pastanaga
- un carbassó
- 12 llagostins
- 12 gambes
- oli de sèsam
- cilantre fresc
Com fer la recepta dels fideus amb gambes i llagotins (chow mien):
Per a fer la salsa Hoisin:
2 grans d´all, 1 bixo vermell, 100 grams de pasta de mongetes negres (no sé si es troba així, vaja, que a la classe la profe tenia les mongetes ja bullides durant 3 hores…), 4 cullerades d´oli de sèsam, 4 cullerades de vinagre d´arròs, 75 ml de salsa de soja, 3 cullerades de mel
Llavors…picar els alls amb el bitxo en un morter o amb el turmix en un bol. Afegir-hi les mongetes (bullides, escorregudes), l´oli, el vinagre i la salsa de soja i finalment incorporeu la mel i aneu-ho treballant fins que tots els ingredients quedin ben incorporats. S´hi pot afegir més salsa de soja o més pasta de mongetes per obtenir una salsa més salada i/o més espessa.
Per fer la salsa d´Ostres:
12 ostres bullides, 1 cullerada sopera de margarina, pebre negre, sal, 1 cullerada sopera de farina, 200 ml d´aigua de la cocció de les ostres
Bulliu les ostres durant tres minuts. Feu llavors una crema, començant per fer un roux ofegant la farina amb la mantega, a foc lent uns deu minuts, fins que quedi torrat. Afegir llavors a poc a poc l´aigua de les ostres mentre aneu remenant tota l´estona, millor amb unes varilles. Per a que quedi super-super millor colar-la i si us agrada notar les ostres afegir-ne unes quantes ben picades i rectificar-ho de sal i pebre.
Reblogged this on Celler-Adocse.