Plat xinès super complert, boooníssim de veritat, completat amb llet de coco…absolutament deliciós!
Ingredients (4 px):
300 gr de fideus de blat
250 gr de tomàquets de pera, 100 gr de xalotes
400 gr de carn de porc, 150 gr de tofu
1 xili vermell, oli de sèsam
300 gr de gambes pelades, 300 gr de brots de mongetes
3/4 de litre de llet de coco (jo diria que no en vaig utilitzar tanta)
2 cullerades de salsa de peix, sal, pebre
ciboulet
Bullim els fideus i els reservem. Tallem el tofu a daus, el llom a tires, el xili ben petit (sense llavors ni membranes, sempre), igual que les xalotes. Saltegem a foc ben viu la carn i després les gambes. Ho reservem. Amb el mateix oli hi posem la xalota i el xili, els brots i el tofu. Finalment, el tomàquet, sense pell ni llavors, tallat a tires. Finalment recuperem la carn i les gambes i ho mullem amb la llet de coco i la salsa de peix. Definitivament, no cal tanta llet de coco, però bé, a ull, ja que al final també hi posarem els fideus i el ciboulet picat. I si no tenim ciboulet, doncs cilantre, que també hi queda bé!