Recepta que es pren a temperatura ambient, tot i que si voleu escalfar-la doncs segur que també està força bona. La “wakame” és una alga força bona que li dona un toc interessant als plats, i fins i tot de protagonista quasi absoluta és resultona.
Ingredients:
1 o 2 cogombres, 60 gr de wakame
300 gr de fideus soba
70 gr de llavors de sèsam torrades
Un bon grapat de fulles de menta i de cilantre
Germinats de rave (si en trobeu, o similars)
Salsa: 2 cullerades de vinagre d´arròs, la pell ratllada de dues llimes, 60 ml de suc de llima, 1 cullerada de gingebre fresc ratllat, 2 xilis vermells frescos picats, 1 cullerada de sucre de palma, 2 cullerades d´oli de sèsam torrat, 2 cullerades d´oli de cacahuet, 1 dent d´all.
Tallar el cogombre en tires molt fines, si podeu fer-ho amb una mandolina molt millor. Posar-les amb sal en un colador i deixeu-les durant 30 minuts. Bulliu els fideus i passeu-los per un bon raig d´aigua freda just quan estiguin llestos. Mentrestant haureu summergit en aigua el wakame durant uns deu minuts, o fins que estigui ben tova. Barregem bé tots els ingredients de la salsa, fem el mateix amb els fideus, l´alga i el cogombre i finalment incorporem la salsa als fideus.