Filet amb salsa de xampinyons

Filet amb salsa de xampinyons

Una recepta de filet amb salsa de xampinyons sempre és un trumfo assegurat que es basa, però, en la qualitat de la matèria prima. Un bon filet, per als amants de la carn, és una peça que no falla. I si fas una salsa senzilla però molt efectiva la cosa sempre anirà millor.

Ingredients:

  • 4 talls de filet
  • 1/4 de kilo de xampinyons
  • un tros  de mantega
  • un gra d´all
  • un raig de conyac
  • una cullerada de mantega
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta del filet amb salsa de xampinyons:

  1. Comencem saltejant els xampinyons amb un gra d´all laminat.
  2. Tots seguit, i a la mateixa paella, comencem a preparar la salsa amb els retalls del filet, greixos que hem retirat, trossets de carn que hem tret per arrodonir-los i deixar-los més macos. Quan estiguin ben rossejats mullem amb una mica de conyac per recuperar els sucs que s´han quedat enganxats.
  3. Sense retirar els retalls de carn fem un petit roux amb mantega i farina i mullem amb brou de carn…o el que tingueu per casa. Ho feu bullir uns deu minuts més o menys.
  4. Tot seguit coleu la salsa i la reserveu amb els xampinyons a dins.
  5. Feu els filets a la planxa, o a la brasa.
  6. Emplateu i serviu.
  7. Amb aquest plat us recomano un fi gallec molt i molt interessant, fresc, amb personalitat, d´aquells que t´apuntes el nom per comprar-lo, Serradelo, fet amb una varietat autòctona de la Ribeira Sacra com és el brancellao del celler Adega Algueira, un dels meus preferits de la zona.
  8. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *