Aquest flam de porros és més aviat una mousse, i fa molt, molts anys que el vaig fer per primera vegada amb una beixamel lleugera de fulles d´espinacs. Ara li vull donar una nova visió i la beixamel, a més de ser amb llet d´ametlla, és complementa amb menta fresca.
Ingredients:
- 1/2 kilo de porros
- 50 gr. de molla de pa
- 1 vas de llet
- 3/4 ous
- 250 ml de crema de llet
- 20 gr de mantega
- 20 gr de farina
- un mandat petit de menta fresca
- 250 ml de llet d´ametlla (aprox)
Com fer la recepta del flam de porros:
- Renteu els porros i poseu-los a bullir amb aigua abundant i sal durant uns quinze o vint minuts, tallats a trossos grans.
- Mentrestant poseu a remullar amb llet la molla de pa.
- Quan estiguin els poseu en un pot per batre´ls amb la molla de pa remullada amb llet, la crema de llet i els ous, la quantitat dels quals dependrà de la seva mida, però estem parlant de tres gran o quatre mitjans.
- Tot seguit ho poseu en un motlle untat amb margarina que anirà al forn, al bany maria, durant una hora a 180 graus. Si veieu que amb el temps es torra massa la part de dalt ho cobriu amb paper d´alumini.
- Aquest flam, mousse o pudding, es pot fer amb temps, i just abans de dinar/sopar es fa una beixamel, que quedi més aviat clareta…tot i que això a vegades es pot descontrolar i quedar massa espessa, com de fet em va passar a mi. Comenceu doncs fent un roux, parts iguals de mantega i farina.
- Mulleu amb la llet d´ametlla i afegiu-hi ja la menta picada. Barregeu bé amb les varilles a fi que el roux s´integri bé a la llet.
- Cobriu el flam, la mousse, com vulgueu dir-li, amb la beixamel i ho serviu. Val molt la pena el detall de la menta, queda boooníssim!
- Us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per veure la recepta en vídeo: