Flam de porros

Aquest flam de porros és més aviat una mousse, i fa molt, molts anys que el vaig fer per primera vegada amb una beixamel lleugera de fulles d´espinacs. Ara li vull donar una nova visió i la beixamel, a més de ser amb llet d´ametlla, és complementa amb menta fresca.

 

Ingredients:

  • 1/2 kilo de  porros
  • 50 gr. de molla de pa
  • 1 vas de llet
  • 3/4 ous
  • 250 ml de crema de llet
  • 20 gr de mantega
  • 20 gr de farina
  • un mandat petit de menta fresca
  • 250 ml de llet d´ametlla (aprox)

Com fer la recepta del flam de porros:

 

  1. Renteu els porros i poseu-los a bullir amb aigua abundant i sal durant uns quinze o vint minuts, tallats a trossos grans.
  2. Mentrestant poseu a remullar amb llet la molla de pa.
  3. Quan estiguin  els poseu en un pot per batre´ls amb la molla de pa remullada amb llet, la crema de llet  i els ous, la quantitat dels quals dependrà de la seva mida, però estem parlant de tres gran o quatre mitjans.
  4. Tot seguit  ho poseu en un motlle untat amb margarina  que anirà al forn, al bany maria, durant una hora a 180 graus. Si veieu que amb el temps es torra massa la part de dalt ho cobriu amb paper d´alumini.
  5. Aquest flam, mousse o pudding, es pot fer amb temps, i just abans de dinar/sopar es fa una beixamel, que quedi més aviat clareta…tot i que això a vegades es pot descontrolar i quedar massa espessa, com de fet em va passar a mi. Comenceu doncs fent un roux, parts iguals de mantega i farina.
  6. Mulleu amb la llet d´ametlla i afegiu-hi ja la menta picada. Barregeu bé amb les varilles a fi que el roux s´integri bé a la llet.
  7. Cobriu el flam, la mousse, com vulgueu dir-li, amb la beixamel i ho serviu. Val molt la pena el detall de la menta, queda boooníssim!
  8. Us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per veure la recepta en vídeo:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *