Aquesta super recepta d´un fricandó amb ceps és la del fricandó de tota la vida però canviant els bolets, res més. En comptes de moixernons secs hi posem ceps secs i, es clar, el resultat és espectacular. I el fricandó el faig tal qual em va ensenyar ma mare.
Ingredients:
- 1 kilo de llata
- 2 tomàquets de pera
- 1 pastanaga ratllada i 1 ceba
- farina, brou de carn
- all, julivert, safrpa, ametlles
- 100 gr de ceps secs
Com fer la recepta del fricandó amb ceps:
- Comencem la recepta posant a remullar els ceps. Els deixarem mitja hora ben bona.
- Salpebrem els talls de carn i els enfarinem. Tot seguit, els fregim.
- Amb el mateix oli fem el sofregit de ceba, més o menys durant uns vint minuts.
- Tot seguit hi afegim la pastanaga, barregem bé i ho deixem coure uns deu minuts.
- Finalment, el tomàquet. Deu minuts més.
- Recuperem la carn i mullem amb el brou a cobrir. Més o menys uns 300 ml. Podeu fer meitat brou meitat aigua de remullar els ceps. O, naturalment, només amb l´aigua dels ceps. La cocció, aproximada, unes dues hores, una mica més i tot.
- Quan falti una mitja hora hi posem els ceps. I als darrers minuts, una picada amb all, julivert, safrà i ametlles. Uns vint minuts més.
- I ja només ens quedarà servir-ho, rectificant-ho si cal de sal i pebre.
- Amb aquest super plat us recomano un vi de festa, un Rioja de la nova generació de viticultors que fan molt bon vi ,sense perdre l´essència però amb una visió més actual i uns vins més frescos. Parlem del celler MacRobert&Canals i d´un dels seus vins estrella, el Barranco del San Ginés. Una meravella, de veritat.
- Adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: