Galetes de xocolata

Us presentem unes galetes de xocolata molt fàcils, ràpides de fer, super especials. Són unes galetes que han de quedar toves, no cometeu l´error de pensar que no estan cuites ja que la gràcia, o part d´ella, es que tinguin una textura no precisament cruixent. Com a detall més diferenciador trobem la presència de les anomenades “cinc espècies xineses” entre els seus ingredients i, també, de cacau en pols. Quan més bo, més pur, millor per al resultat final d´aquesta senzilla recepta que troba en la ratlladura de taronja el seu toc definitiu.

 

Ingredients (x 18 galetes aprox en motlles de formes diferents):

  • 270 gr d´ametlla en pols
  • 250 gr de sucre
  • 40 gr de sucre glass,
  • un pessic de sal
  • 40 gr de cacao en pols
  • 1 cullerada de “5 espècies xines”
  • 2 clares d´ou
  • la ratlladura d´una taronja
  • 1 cullerada d´extracte de vainilla

 

La recepta pas a pas

 

  1. Esclafem el forn a 170 graus.
  2. Posem en una amassadora (jo ho vaig fer al pot de la termomix, per exemple) l´ametlla, els sucres, el cacao, la ratlladura, les espècies xines i un pessic de sal. Amassem a velocitat mitjana fins aconseguir una textura homogènia i, sense parar, afegim les clares i l´extracte de vainilla uns minuts més.
  3. En principi  hauria de quedar una bola…bé, a mi em va quedar una massa molt dificil de manipular i francament molt lluny d´una bola, semblava directament la massa sense coure d´un pastís, i llavors vaig anar posant-la directament a dins dels motlles. Amb això vull dir que no us preocupeu si us queda diferent del que pensàveu, l´important és el resultat final.
  4. Enforneu dotze minuts amb sucre glass per sobre. Deixeu-les reposar i tasteu-les. Quedareu sorpresos i, possiblement, us vindrà al cap quelcom força diferent a priri de les galetes. Sí, exacte, un dels pastissos de xocolata per excel.lència, el super famós brownie. Superat el xoc, per inesperat, tot i que en aquest moment segur que recordeu aquella massa complicada de manipular que heu posat als motlles, comprovareu que teniu unes galetes de xocolata força diferent de les habituals, tant per sabor (especiat, cítric) com per textura. I al dia següent encara estan més bones

 

Si us heu quedat amb les ganes de fer un brownie us deixem un enllaç a una recepta que de ben segur us agradarà molt: Recepta de Brownie

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *