Galtes de porc estofades

Galtes de porc estofades

Aquesta recepta super facil de galtes de porc estofades té al vi negre com un dels seus elements més destacats, de fet és la clàssica cocció estofada amb el vi com a líquid d´aquesta cocció. Hi afegim xampinyos i pèsols com a guarnició que incorporem al final del guisat.

 

Ingredients:

  • 4 galtes
  • 2 cebes
  • 1 ampolla de vi negre
  • 1/2 litre de brou de carn
  • sal, pebre
  • 1 dent d´all
  • oli d´oliva
  • pèsols
  • una safata de xampinyons

Com fer la recepta de les galtes de porc estofades:

  1. Començarem marcant bé les galtes per totes bandes, que quedin ben enrossides.
  2. Les reservem i al seu lloc hi fem un sofregit de ceba. Com que no tenia tomàquet hi he posat pasta de tomàquet concentrat i així anem més per feina tu.
  3. Recuperem les galtes i mullem amb l´ampolla de vi negre. Ho deixem coure uns noranta minuts més o menys, donant la volta a les galtes cap a l´hora de cocció.
  4. Si veieu que us quedeu amb poc líquid hi podeu afegir brou de carn.
  5. Passada aquesta hora i mitja en total de cocció retireu les galtes, les desosseu i reduiu una estona tots els líquids que us han quedat.
  6. Mentrestant saltegem un all per fer el mateix amb els xampinyons, tallats per la meitat o a quarts, depenent de la seva mida.
  7. Tornem a posar les galtes, ja desossades, a la cassola juntament amb el xampinyons i deixem que faci xup xup uns deu minuts tot plegat.
  8. Aprofiteu aquests darrers minuts per escaldar els pèsols, i afegir-los a la cassola al final de la cocció.
  9. I finalment ho serviu.
  10. Amb aquesta recepta us recomanem un vinàs de la DO Toro, de l´estimat Antony Terryn, un dels protagonistes del llibre que he estat fent el darrer any i que s´anomena “Arraigados”. 12 històries d´arrelament al territori espanyols per part de 12 elaboradors nascuts més enllà de les nostres fronteres i que sortirà a la venta aquesta primavera. Com que es tracta del seu vi més exclusiu i pica bastant, també podeu optar per Las Sabias, el seu vi bandera, amb una excepcional relació qualitat/preu. Però si esteu generosos i us podeu permetre gastar-vos el que val “la Cuesta de las musas”, no ho dubteu.
  11. I adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *