Gaspatxo de poma àcida

Gaspatxo de poma àcida

Hi ha unes quantes entrades en aquest llibre (el de les sopes, eh) que utilitzen la paraula “gaspatxo”, en unes ocasions però més encertadament que en d´altres. Aquesta en concret n´és una, de les bones. Vull dir que realment, o almenys per a un servidor, un “gaspatxo de poma àcida” seria una sopa freda on s´ha substituït el tomàquet per la poma. Correcte? sí, oi? Doncs d´això es tracta…

Ingredients:

4 pomes àcides (les verdes, granny smith)

1/2 cogombre

1/2 pebrot verd

1/2 ceba

oli extra verge

vinagre de poma

una mica de curry en pols (a la recepta posa 5 gr, quantitat a totes llums excessiva)

L´elaboració és la de tots els gaspatxos, vaja, posar tots els ingredients en una batedora i quan estiguin ben triturats, integrats i fins, ho colem i ho reservem a la nevera. Compte amb el curry, s´ha de notar però no predominar. I compte també amb el vinagre, el mateix dit amb el curry, no ha de dominar ni de bon tros. A ull, un rajolí. L´oli al vostre gust, a la recepta diu sis cullerades, però ja vaig aprenent que en aquest llibre les quantitats són totalment interpretables i manipulables. A mi en aquesta proporció em va anar força bé. Interessant i refrescant, podeu posar-hi també unes fulles d´alfàbrega picades o una mica de pebrot verd picat també.

0 thoughts on “Gaspatxo de poma àcida”

  1. Vaig menjar gaspatxo de poma aquest divendres en un restaurant i buscava receptes que poguessin assemblar-s’hi per provar-ho a casa… crec que amb la primera que he trobat en tinc prou 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *