Hi ha unes quantes entrades en aquest llibre (el de les sopes, eh) que utilitzen la paraula “gaspatxo”, en unes ocasions però més encertadament que en d´altres. Aquesta en concret n´és una, de les bones. Vull dir que realment, o almenys per a un servidor, un “gaspatxo de poma àcida” seria una sopa freda on s´ha substituït el tomàquet per la poma. Correcte? sí, oi? Doncs d´això es tracta…
Ingredients:
4 pomes àcides (les verdes, granny smith)
1/2 cogombre
1/2 pebrot verd
1/2 ceba
oli extra verge
vinagre de poma
una mica de curry en pols (a la recepta posa 5 gr, quantitat a totes llums excessiva)
L´elaboració és la de tots els gaspatxos, vaja, posar tots els ingredients en una batedora i quan estiguin ben triturats, integrats i fins, ho colem i ho reservem a la nevera. Compte amb el curry, s´ha de notar però no predominar. I compte també amb el vinagre, el mateix dit amb el curry, no ha de dominar ni de bon tros. A ull, un rajolí. L´oli al vostre gust, a la recepta diu sis cullerades, però ja vaig aprenent que en aquest llibre les quantitats són totalment interpretables i manipulables. A mi en aquesta proporció em va anar força bé. Interessant i refrescant, podeu posar-hi també unes fulles d´alfàbrega picades o una mica de pebrot verd picat també.
Vaig menjar gaspatxo de poma aquest divendres en un restaurant i buscava receptes que poguessin assemblar-s’hi per provar-ho a casa… crec que amb la primera que he trobat en tinc prou 🙂
Reblogged this on Celler-Adocse.